Sekmadieniais visada jaučiuosi nusipelniusi ypatingų pusryčių:) Gal todėl, kad prieš akis – sunki darbo savaitė, o jai reikia atitinkamai pasiruošti:) O gal todėl, kad sekmadienio rutina tapo 10-12km krosas, koks oras už lango bebūtų. Tad sudegintas kalorijas ir išeikvotą energiją reikia kuo skubiau atstatyti:)

Štai todėl dažniausiai sekmadieniais kepu blynus… Šio sekmadienio blynai – itin švelnaus skonio, nes į tešlą pyliau kokosų pieno. Išmėginkite, gal patiks ir jums:)

Blyneliai su kokosu pienu ir varske-2_LR

Blyneliai su kokosų pienu, varške ir avižiniais dribsniais
Porcijos 2
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 2 kiaušiniai
  2. 200ml kokosų pieno
  3. 4-5 šaukštai avižinių dribsnių
  4. Žiupsnis druskos, 2-3 šaukšteliai cukraus
  5. 1 pakelis (200g) liesos varškės
  6. 4-5 šaukštai miltų
  7. Aliejaus kepimui
Instrukcijos
  1. Kiaušinius suplakite, supilkite kokosų pieną ir suberkite avižinius dribsnius, įberkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.
  2. Suberkite varškę, miltus ir išsukite tešlą. Jei turite laiko, palikite 10-20 minučių, kad dribsniai išbrinktų. Jei neturite (aš, pavyzdžiui, retai turiu laiko ruošdama pusryčius laukimui:)), kepkite blynus iškart, įkaitintame aliejuje, apskrudindami iš abiejų pusių.
  3. Patiekite su jogurtu, klevų sirupu arba mėgstamais džemais.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

 

 

Komentarų apie "Savaitgalio pusryčiai: blyneliai su kokosų pienu, varške ir avižiniais dribsniais": 6

  1. Nida:

    Aldona – labai gera mintis!! Kokosų drožlės čia kuo puikiausiai tiktų. Išmėginsiu ir pati su malonumu:) Ačiū:)

  2. Aldona:

    Mes dar dedame kokoso drozliu i tokius blynelius, arba sviezio patarkuoto kokoso riesuto, skanu

  3. Nida:

    Odeta, nebūtų nei kvapo tos valios, jei šalia neturėčiau partnerio, kuris tą valią vis pakursto. Na negi sėdėsi fotelyje, kai jis aunasi sportbačius?:) Inga, jei aš savaitgalį lepinčiausi saldumynais, tai irgi kažin ar besvajočiau apie saldžius pusryčius:) Bet kadangi savaitgalius pasilieku ypatingiems pasimaloninimams, tai ir mėgaujuosi į sveikatą. O blyneliai juk toks lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas… Tokie tikri tikri pusryčiai gaunasi:)

  4. Inga:

    Ach, Nida, kaip norėčiau sekmadieniais prabudus rasti tokių blynelių ant stalo! Bet kai tiek visokių desertų prisiragauju per savaitę, regis, net nepadoru būtų dar ir sekmadienį lepintis jais 🙂
    Su kokosų pienu dar niekad nebandžiau blynelių, bet, manau, reikės išbandyti. Kartą per mėnesį galima :))

  5. Odeta:

    Nida, zaviuosi Jusu valia sportui! ZAVIUOSI:) Ir as taip noreciau, bet…silpna valia, tinginys ir saves amzinas gailejimas ir pasiteisinimai varo i dar didesne nevalia…bet blynu stengiuosi nevalgyti, net ir kaip graziai jie pas Tave atrodo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.