Ar žinot tą jausmą, kai atsikandęs sausainio, akimirkai apmiršti? Iš malonumo, savaime suprantama. Kai pamatęs kepinio spalvą dorai nežinai ko tikėtis, nes juk ne kasdien pasitaiko raudonos spalvos pyragaičiai! O kai burnoje tirpstantis saldus kąsnelis uždainuoja visomis šokolado natomis, norisi tik ramiai atsisėsti ir mėgautis akimirka. 

Na nedažnai mane ant poezijos patraukia, bet šie sausainiai yra tas prabangusis akordas, kurį norisi kartoti dar ir dar. Jei vis dar dvejojat kokį desertą šiemet pasirinkti siauresniam Kalėdų stalui arba Naujiems, gal susigundysite visai netradiciniu sprendimu – elegantiškais red velvet sausainiais, tarsi į delną telpančiais individualiais apvaliais pyragaičiais su malonia staigmena viduje – minkštučiu balto šokolado įdaru. Labai rekomenduoju. 

Tiems, kas ieško subtilios elegancijos – sausainiai red velvet
Raudoni šokoladiniai sausainiai įdaryti balto šokolado ir kreminio sūrio įdaru
Minkštas balto šokolado ir kreminio sūrio įdaras – didelis netikėtumas prakandus elegantiškai raudoną sausainį
Šie red velvet sausainiai labai tinka dovanoti
Print Recipe
Sausainiai red velvet su balto šokolado įdaru
Course Desertai
Virtuvė Britų
Porcijos
vnt
Ingredientai
Balto šokolado įdarui
Course Desertai
Virtuvė Britų
Porcijos
vnt
Ingredientai
Balto šokolado įdarui
Procesas
  1. Pradėkite nuo įdaro: šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Iš masės suformuokite 12 vienodo dydžio gabalėlių, juos sudėkite į skardelę ar lėkštę, išklotą pergamentiniu popieriumi, lengvai suplokštinkte, ir padėkite į šaldiklį, kad gerai sukietėtų (apie 30 min arba ilgiau).
  2. Pasiruoškite sausainių tešlą: į elektrinio kombaino indą sudėkite sviestą ir cukrų ir išsukite iki labai purios baltos masės (6-8 min). Įmuškite kiaušinį, suplikite vanilę ir valgomuosius dažus, ir toliau plakite dideliais apsisukimais, apie 2 minutes. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir sodą. Sumažinkite mikserio apsisukimus iki minimumo, suberkite birių produktų mišinį į sviesto masę ir maišykite tik tol, kol visi produktai susimaišys.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite pergamentiniu popieriumi 2 skardas. Imkite 1 šaukštą sausainių tešlos ir iš masės suformuokite apvalius rutuliukus (turėtų išeiti 24 rutuliukai). Pusėje rutuliukų nykščiu įspauskite po ertmę. Išimkite sušalusį įdarą ir kuo sparčiau sudėkite po vieną įdaro gabalėlį į rutuliuką su ertme. Tada ant jo dėkite rutuliuką be ertmės, pirštais užlipdydami kraštus taip, kad susiformuotų kamuoliukas. Jį paplokštinkite, pavoliokite baltame cukruje, ir dėkite į skardą. Taip suformuokite likusius sausainius.
  4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, arba kol masė sutvirtės. Išėmę palikite skardoje trumpai pravėsti (5 min). tada išimkite iš skardos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.

  1. Nida:

    Kristina, spėju, kad priežastis galėjo būti 2 dalykai: tešlos temperatūra (įskaitant ir įdaro, kuris turėjo būti sušaldytas iki akmens kietumo) bei orkaitės temperatūra. Jei tešla buvo per šilta, ir/arba orkaitė nepilnai įkaitinta, sausainiai ne staigiai kepė, o lydėsi ir tirpo…

  2. Kristina:

    Sakykit, ką ne taip galėjau padaryti, sausainiai sutrūko, išsiliejo visas įdaras ir gavosi sausainis per visą skardą. Dariau iš dvigubos normos. Sausainiai gavosi 24 ir dideli.

  3. Nida:

    Rasa, tikrai išlaikys ir ilgiau nei vieną dieną. Aš juos dariau Kalėdų dovanoms, tai skaičiavau, kad ir po savaitės skanūs būtų:) Tikrai turėtų patikt, labai įspūdį palieka ta raudona spalva (tik svarbiausia nutaikykit teisingus dažus ir tinkamą kiekį, kad tikrai raudoni būtų)

  4. Rasa:

    Sveiki, Nida norėjau tik pasiteirauti, kaip šitie sausainukai antrą dieną ar vis dar gardūs? Laikyti sandariame inde? Noriu ryt pasaldinti kolegoms dieną, tad renkuosi tarp įvairių sausainių, kuriuos galėčiau iš vakaro iškepti. O gal ką parekomenduosit?

  5. Aistė:

    Ačiū, Nida, reikės ieškoti ir darkart bandyti! Nes nors ir ne red velvet spalvos, bet sausainių neliko labai greitai 🙂 baltojo šokolado kremas tikrai tirpstantis burnoje!

  6. Nida:

    Aiste, mano dažai pirkti Tasty Fun parduotuvėje (Ogmios mieste), Brandas – RAINBOW DUST (UK gamybos), spalva – Ruby. Tai profesionalams skirti dažai (gelis), Tasty Fun turi kelių brandų ir gamintojų, man šie labai pasiteisino, nedidelė pakuotė, tai ko ieškokau. Ir spalvą matot – niekam abejonių nekyla, kad čia red velvet 🙂

  7. Aistė:

    Ir spalvos išgauti nepavyko, nors dažai buvo geliniai. Nida, gal galite išduoti kokius konkrečiai dažus naudoti, iš kur pirkti?

  8. Pingback: Panettone su spanguolėmis ir pistacijų riešutais – Nidos receptai

  9. Nida:

    Rūta, beveik 100%, kad problema dažuose. Kakavos tikrai mažinti nereikia, klasikinis red velvet yra šokoladinis, bet raudonas. Jūsų bėda dažuose. Gal netinkama spalva (reiktų naudoti RUBBY spalvą). Gal netinkamas kiekis? Dažai būna įvairių formų, man labiausiai patinka gelis. To gelio dedasi nemažai – šaukštelis!! Tad ta raudona tokia intensyvi gaunasi, kad permuša ir per kakavą.

  10. Ruta:

    Sveiki, Nida,

    Bandžiau kepti šiandien ir kakava visą raudoną spalvą užgožė. Ar gali būti, kad dažai per silpni buvo? Ar kakavos mažiau dėti reiktų? Tiek daug tie 35g pasirodė…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *