Buvau pastaruosiuose įrašuose tiek įsisukusi į desertus, kad greičiausiai pagalvojote, kad galutinai pakeičiau savo kulinarinius įsitikinimus ir nuo šiol maitinuosi neskaičiuodama kalorijų:) Taip tikrai nėra – tai buvo tik momentinis atotrūkis, o kasdieninis gyvenimas ir toliau teka sava linkme. Negana to, kad teka, jis net kartais įsispraudžia į griežtesnes nei įprasta normas. Štai pavyzdžiui, kelias pastarąsias savaites intensyviai ruošiausi didžiąjam sporto įvykiui – Tel Avivo naktiniam begimui. Todėl ne tik kas rytą risnojau pajūriu, bet ir valgiau daug lengvo ir sveiko maisto. Rezultatas nenuvylė: 10 km distanciją įveikiau per 58 minutes!

Todėl ir šiandien dalinuosi su jumis paprastutėmis salotomis, kurios ne tik paprastai ir greitai pagaminamos, bet kartu tai puikus užkandis ar net lengvas vakarienės patiekalas.

Salotoms (4 mažoms arba 2 didelėms porcijoms) reikės:

Pundelio žalių salotų (tiks tos, kurias turite ir bėgstate, įskaitant baby leaves mišinį, jaunas rukolas, iceberg ar kt.)

1/2 puodelio graikiškų riešutų

1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas plonomis plunksnelėmis

Saujelės saldžių vynuogių, perpjautų per pusę (arba džiovintų spanguolių, nuplikytų karštu vandeniu)

Krutonams:

8 riekelių batono

125g ožkos sūrio (chevre), supjaustytų į 8 riekeles

1 didelės česnako skiltelės, perpjautos per pusę

Padažui:

2 šaukštai alyvų aliejaus

1 šaukštas graikiškų riešutų aliejaus (jei neturite – pakeiskite alyvų aliejumi)

1.5 šaukšto švelnaus acto

1  šaukštas susmulkintų peletrūnų lapelių

1 česnako skiltelė, sukapota

Druskos, pipirų

Pasigaminame padažą: sumaišome visus ingredientus tarpusavy.

Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Kai atvėsta – sulaužome į stambisu gabalėlius.

Įkaitiname orkaitę. Batono riekeles paskrudiname keletą minučių, kol jos tampa geltonos ir traškios. Išimame, vieną pusę ištriname česnako skiltele, ir ant jos uždedame po sūrio riekelę. Dedame atgal į įkaitusią orkaitę ir pakepinam dar 2-3 minutes, arba kol sūris paruduos.

Salotas ir raudoną svogūną užpilame padažu, viską gerai išmaišome, kad pasidengtų salotų lapai (geriausia – rankomis, tik nespaudžiant). Išdėliojame į lėkštes. Pabarstome skrudintais riešutais ir vynuogėmis. Ant viršaus dedame krutonus, kol jie dar karšti.

 

 

Komentarų apie "Salotos su ožkos sūrio „krutonais”": 8

  1. Gabriele:

    fantastiskos salotos! labai aciu uz recepta, skonis kaip geram restorane 🙂

  2. Nida:

    Mindaugai! Nieko sau planai! Bravo! Maratonui aš dar nesubrendau psichologiškai… 10km man pats tas:) Bet kas žino – gal ateis drąsa su laiku?:)
    Salotos išties puikios, ir labai greitos. Linkiu išbandyti!

  3. Mindaugas:

    Nida, geros salotėlės, atrodo labai skaniai ir būtinai išbandysiu 😉

    Dedu į TOP list’ą 😉

    Pavasariui ir aš ruošiuosi maratonui, nežinau kaip bus, bet tikiuosi įveikti 😉

  4. Nida:

    Inga, linkiu nenusiminti (nors tikrai žinau ta skaudžią tiesą apie trumpąjį Lietuvos šviežių produktų sezoną ir ribotą jų tiekimą…). Tebūnie šis blog’as – įkvėpimas improvizuojant su tuo, kas pasiekiama ir prieinama! Sėkmės!!!

  5. Inga:

    na reiks eit gamint – Jusu visi siulomi receptukai fantaskiski…LT tik sunkiau gauti kai kuriuos ingredientus…bet…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *