Ar čia mes tą gražų orą iš Afrikos atvežėm, ar kas čia darosi, kad rugsėjo pabaigoje taip saulėta ir gražu??? Tikra vasara!!! Ech, tas klimato atšilimas man vis labiau ir labiau patinka:) 

Klimatas klimatu, bet nuo kalendoriaus toli nepabėgsi… Rudens vieno mėnesio jau beveik nėra, tad geros naujienos, kad liko vienu mėnesiu mažiau iki vasaros. Bet blogos naujienos – kad žiema vienu mėnesiu arčiau:( Nežinau kaip jūs, bet aš nekenčiu žiemos. Ir rudens nekenčiu nuo to momento, kai temperatūra nukrenta žemiau +20C. Gal tik pavasarį mėgstu, bet tik su sąlyga, kad dienos šiltos ir saulėtos, paukščiai parskridę, aplink žalia, ir jau tuoj tuoj ateis vasara:) Ech, ne toj klimato juostoj aš gimiau, tai faktas:) 

O šiandien, atsisveikinimui su vasara ir su nuostabiu šiltuoju sezonu, pagaminau salotas, kurios mums visiems labai patiko. Ingredientus salotoms pasirinkite kokius tik turite ar mėgstate, aš pateiksiu maksimalų variantą:) Svarbiausia šių salotų žvaigždė – tai keptas haloumi sūris, o kadnagi sūris ganėtinai sūrus, tai salotas gamindami nepamirškite saldžių ingredientų, kad susibalansuotų skonis. Tiks kriaušės, avietės, šilauogės, saldžios slyvos, vynuogės… Na ir padažas, kuriam, jei tik turite, naudokite aromatinį actą – aviečių, juodųjų serbentų, ar graikiškų riešutų. Smagaus pasimėgavimo šiluma ir vasariškais skoniais bei spavomis!

Salotos atsisveikinimui su vasara
Salotos atsisveikinimui su vasara
Svarbiausias salotų elementas- keptas haloumi sūris
Svarbiausias salotų elementas- keptas haloumi sūris
Kuo daugiau spalvų - tuo geriau!
Kuo daugiau spalvų – tuo geriau!
Salotos su keptu haloumi sūriu ir aromatingu užpilu
Porcijos 6
Komentuoti
Spausdinti
Salotoms
  1. Sauja rukolos (gražgarsčių)
  2. Sauja jaunų burokų lapų
  3. Sauja mažų špinatų
  4. Sauja sultenių
  5. 1-2 saldžios paprikos, supjaustytos gabalėliais
  6. 2-3 ridikai, supjaustyti plonais griežinėliais
  7. 1 raudonasis svogūnas, perpjautas pusiau ir supjaustytas plunksnelėmis
  8. 1/4 stiklinės pakepintų moliūgo sėklų
  9. Saujelė šilauogių
  10. Saujelė aviečių
  11. 1-2 saldžios kriaušės, supjaustytos stambiais gabalėliais
  12. 2 pakeliai haloumi sūrio
  13. Šlakelis aliejaus kepimui
Padažui
  1. 1 skiltelė česnako labai smulkiai sukapota arba sutrinta
  2. 1 šaukštelis garstyčių
  3. 1 šaukštas medaus
  4. 2 šaukštai aromatinio acto
  5. 1 šaukštas cintrinos sulčių
  6. 1/2 šaulštelio rupios druskos (arba pagal skonį)
  7. Grūstų juodųjų pipirų
  8. 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus
Instrukcijos
  1. Paruoškite padažą: sumaišykite visus igredientus, kol šie pilnai susijungs ir palikite, kol prireiks. Prieš užpildami padažą ant salotų dar kartą gerai jį sumaišykite.
  2. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. Išdėliokite į lėkštes lapus, tada likusias daržoves, uogas ir apibarstykite moliūgų sėklomis.
  3. Haloumi sūrį supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje (gali būti grilinė) įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepinkite sūrį iš abiejų pusių kol apskrus. Dar šiltą dėkite ant paruoštų salotų, pašlakstykite padažu ir iškart patieikite.
Nidos receptai https://www.nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Salotos su keptu haloumi sūriu. Atsisveikinimas su vasara": 6

  1. Indrė:

    Skaniausios salotos ever! Dbr mano ir mano vyro favorit! Ačiū už receptą! Didžiausi komplimentai 🙂

  2. Nida:

    Oi, jaučiu, kad taip ir atsitiks su ta vasara šiąnakt………. Gaila:(

  3. Dovilė:

    Oi, dar neatsisveikink su vasara. Verčiau ji tegu niekšiškai ir netikėtai pabėga po kokios nakties. O salotos labai spalvingos ir skaniai atrodo.

  4. Nida:

    Irena, haloumi pirkau “Rimi”, pieniškų produktų skyriuje. Jis supakuotas vakuumuotuose pakeliuose. Anksčiau esu jį pirkusi Ibrahim esančioje turkų parduotuvėje.

  5. Irena:

    O sakykit, Nida, kur jūs perkate tą haloumi sūrį? Atrodo labai skaniai šios salotos!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.