Savaitgalis pradundėjo, vos spėjau susigaudyti, kad jo nau nėra… Dar savaitė zubrinimo ir laiko bus daugiau viskam: bendravimui, gaminimui, rašymui, ragavimui, domėjimuisi kiek paprastesnėmis temomis, nei Euro valiutos likimas, Graikijos skola, globalizacijos mastai, pinigų srautai, akcijų rinkos ir t.t.t.t…. Taip svajoju atsisėsti ramiai, atsiversti kurią nors kulinarinę knygą iš savo didžiosios kolekcijos, ir užmiršti viską kitką pasaulyje…

Izraelyje kitą saviatę bus švenčiama šventė, kurios metu gaminami patiekalai vien iš pieno produktų. Kadangi be mėsos aš galėčiau laisvai egzistuoti (ir egzistuoju su kai kuriais “nutrūkimais” jau kokius penkerius metus), tai sūriai, varškės ir daržovės – mano pagrindiniai mitybos ingredientai 🙂 Todėl man galėtų ta Šavuoto šventė ir nepasibaigt:)

Prieš kelias dienas viename Jerusalem Post laikraščio priede užtikau įdomų receptą, ir šiandien jį išbandžiau. Nuostabus dalykas vegetarams ir ne tik. Esu tikra, kad patiks ir jums:)

Produktų sąrašas (2 žmonėms)

4 ilgos saldžiosios raudonos paprikos (manau, kad tiks ir Lietuvoje parduodamos apvalios formos)

1 puodelis feta sūrio, sutrupinto gabaliukais

1/2 pakelio varškės (5%)

50g tarkuoto kieto sūrio (Džiugo, Parmezano)

2-3 šaukštai džiūvėių

2-3 šaukštai susmulkintų svogūnų laiškų

2 šaukštai alyvų aliejaus

Druskos, pipirų

Rozmarino lapelių pabarstymui ir aliejaus pašlakstymui

Užverdame puodą vandens ir į jį sudedame paprikas. Uždengus paverdame 5-8 minutes ir iškart įdedame į plastikinį maišelį ar uždarą indą (labai tinka Tupperware). Paliekame 15-25 minučių, kad odelė atšoktų ir daržovės nebūtų tokios karštos.

Per tą laiką fetą, varškę ir tarkuotą sūrį bei džiūvėsius sumaišome į vientisą masę, įpilame aiejų, sudedame smulkintus svogūnų laiškus, pagardiname druska ir pipirais.

Paprikas nulupame, prapjauname šone išilgai, išimame iš vidaus sėklytes. Sudedam įdarą ir paguldome į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi. Paprikas pabarstome pipirais ir rozmarino lapeliais, pašlakstome viršų šlakeliu aliejaus ir įdedame kepti į įkaitintą 180C orkaitę. Kepame maždaug 15-20 min, pabaigoje galima trumpam įjungti griliaus funkciją, kad paskrustų viršus.

Aš pateikiau su žalių salotų mišiniu, pagardintu mano “firminiu” budinčiu saldžiarūgščiu padažu https://www.nidosreceptai.lt/budintis-saldziarugstis-salotu-padazas/

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.