Kartais man būna taip, kad kažkokio valgio esu baisiai pasiilgusi, tik štai nežinau kokio… O kad tai ir buvo TAS valgis suprantu tik tada, kai jį pasigaminu!:) 

Taip buvo ir su šiuo risotto. Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis švelniai pasotinantis, tai dar ir improvizuoti su skoniais galima į valias! Risotto išvirti tikrai nėra sudėtinga. Tereikia turėti vištienos sultinio (naminis – geriausias, ką čia slėpti) ir šlakelį baltojo vyno. Na ir ryžiai – svarbu, kad jie būtų itin krakmolingi, arborio rūšies. 

Kadangi visu pajėgumu įsisuko šparagų sezonas, aš tik ir laukiu progų kažką naujo su šparagais pasigaminti. Esu nuo jų priklausoma:) Todėl sezono metu dažnai mūsų namuose šparagais dienos prasideda, ir jais baigiasi:) 

Šis risotto yra skaisčiai geltonas, nes jam naudojau ciberžolės bei saldžiosios paprikos prieskonius. Patikėkit, jo ne tik spalva, bet ir skonis – dieviškas!

Risotto – tai bene komfortiškiausias naminis maistas
Tirštas ir aromatingas risotto su šviežiais šparagais, vištiena ir paskrudinta šonine

Risotto su šparagais ir vištiena

2 asm.

  • 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas smulkiais kubeliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 vištienos filė puselė, supjaustyta kąsnio dydžio gabalėliais
  • 1/2 stiklinės ryžių, skirtų risotto (arborio)
  • 1/4 stiklinės baltojo vyno
  • apie 600 ml vištienos sultinio
  • 1 ryšelis šparagų, supjaustytų 2-3cm gabalėliais
  • prieskonių: druskos, pipirų, čili pipirų, 1/3 šaukštelio ciberžolės, 1/2 šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1/3 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio (parmezano, grana padano ar pan.)
  • alyvuogių aliejaus, sviesto
  • patiekimui: 3-4 juostelės paskrudintos šoninės (nebūtina)

Puode su storu dugnu įkaitinkite apie 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, ir jame apkepinkite svogūnus, kol jie taps skaidrūs. Bebaigiant kepti svogūnams, suberkite česnakus, ir pakepinkite apie pusę minutės, tik kol česnakai paskleis aromatą.

Pastumkite svogūnus į puodo kraštą, ir įmeskite gabalėlį sviesto. Kai jis ištirps, sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite druska, pipirais, čili pipirais, ciberžole ir saldžia paprika, bei kepkite pamaišydami apie 3 minutes, kol vištiena šiek tiek apkeps.

Tada suberkite ryžius (jų neplaukite!) ir toliau kepinkite maišydami, kol ryžiai švelniai apkeps. Supilkite vyną ir maišydami pakepinkite, kol vynas visiškai išgaruos. 

Įpilkite į puodą samtelį sultinio (apie pusę stiklinės), ir lėtai virkite risotto atidengtame puode, kartkartėmis pamaišydami. Kai ši sultinio porcija susigers, pilkite kitą samtelį. Ryžiai turi būti ne pernelyg minkšti – al dente. Užtruksite apie 17 minučių, kol būtent tokią konsistenciją pasieksite. 

Kai įpilsite paskutinę porciją sultinio, sudėkite ir šparagus. Kaitinkite, kol paskutinė sultinio porcija susigers į ryžius ir nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite į risotto 2 šaukštus sviesto ir du trečdalius tarkuoto sūrio (likusį palikite pabarstyti paitiekiant). Galite patiekti su paskrudintais šoninės gabalėliais ir tarkuotu sūriu. 

Recepto šaltinis – Kwestia smaku

Komentarų apie "Risotto su šparagais ir vištiena": 4

  1. Nida:

    Kaip faina, Anna!!! Labai labai džiaugiuosi!! Risotto tiesiog yra tobulas patiekalas, ir tiek daug galimybių improvizuoti….

  2. Anna:

    Jau 2a risoto gaminu is jusu tinklarascio- nu labai labai skanu ! Sita gaminau savautgaliui ir gavosi tobulas risoto 🙂 Aciu uz jusu receptus !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.