Nuo to laiko, kai įsigijau savo naują kamerą, kažkaip pradėjo kauptis siaubingi kiekiai nuotraukų… Kai pastebėjau, kad jau mano kompiutris baigia užsipildyti, šiandien dieną nutariau paskirti jų tvarkymui ir rūšiavimui. Iki idealios tvarkos dar toli, bet bent jau išmėčiau tas, kurių tikrai neprireiks:) Bet jei kas nors turi patarimą kaip tvarkingai susidėlioti nuotraukų failus, kad surasti kaskart lengva būtų kažko prireikus, būsiu labai dėkinga. Nes šiuo metu jau skęstu…

rikotos surio blyneliai

Besitvarkydama atradau vieną patiekalą, kuris pasimetė, ir kurio nespėjau patalpinti į blog’ą:) Tai prieš kurį laiką mano terasoje vykusio vakarėlio užkandis, kurį svečiai mielai ragavo su taure šampano. Valgymui rankomis, tiesa, jis nėra pats patogiausias, bet krūva servietėlių padėjo svečiams išlaikyti netaukuotus pirštus:) Gal kitąsyk reikės kokiomis mažomis lėkštelėmis pasirūpinti, nes lengvučiai blyneliai, kuriuose beveik nėra miltų, – puikus lengvas užkandis.

rikotos blyneliai su lasisa

Rikotos sūrio blyneliai su svogūnais ir lašiša (8 asm. užkandžiui)

500g šviežio rikotos sūrio

5 šaukštai (75g) tarkuoto Parmezano (arba Džiugo)

2 dideli kiaušiniai (baltymai atskirti nuo trynių)

1/2 puodelio pieno (125ml)

1/2 puodelio (125ml) miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

4 šaukštai (20ml) smulkiai sukapotų svogūnų laiškų (geriausia tų plonųjų – chives)

Pipirų, druskos

Aliejaus kepimui

Pateikimui:

400g plonai supjaustytos rūkytos lašišos arba upėtakio

Citrinos griežinėliai

250g tirštos giretinės

Kaparėliai arba ikra papuošimui (nebūtina).

Pirmiausia pasiruošiame rūkytą lašišą: supjaustome plonus žuvies gabaliukus į maždaug 2cm pločio juosteles. Šias juosteles susukame į „rožytes”, sudedame į lėkštę, aptraukiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą, kol prireiks.

Dideliame puode energingai išsukam rikotos sūrį su kiaušinių tryniais, pienu iki purios masės. Įmaišome prasijotus miltus kartu su kepimo milteliais, įberiame šiek tiek druskos, gerai sumaišom ir pabaigoje pagardiname pipirais ir įmaišome svogūnus. Atskirame švariame inde išplakam baltymus iki purumo (bet ne tol, kol jie pasidaro sausi) ir atsargiai įmaišome juos į tešlą.

Neprisvylančioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir nedideliu šaukštu dedame po truputį tešlos, formuodami mažučius blynelius. Kepame 1 minutę, arba kol apačia pasidaro rusva, apverčiam ir tiek pat pakepam kitą pusę, kol blynelis viduje iškepa ir išsipučia. Atsargiai, nes blyneliai linkę greitai svilti, tad neperkepkite:)

Sudedame karštus blynelius ant lėkštės. Ant kiekvieno dedame po lašišos rožytę, galima papuošti ikra arba kaparėliais. Pateikiame blynelius karštus su grietine ir citrinos riekelėmis.

rikotos blyneliai

Šaltinis: Jane-Anne Hobbs, Scrumptious food for Family and Friends

Komentarų apie "Rikotos sūrio blyneliai su svogūnais ir lašiša": 2

  1. Nida:

    Dovile, užsikabinau taip, kaip neplanavau užsikabinti:) Jei būčiau žinojusi kokį malonumą teikia fotografavimas, būčiau užsikabinusi jau anksčiau:) Beliko tik failuose apsitvarkyti:)

  2. Dovilė:

    Nida, kaip matau užsikabinai rimtai su ta fotografija;-) Aš nežinau kaip nuotraukas teisingai archyvuot ir rūšiuot, bet nuo vakar bandau darbo ir namų kompuose tvarką įsivest, nes jau panika buvo apėmusi. Darbo kompiuteryje jau tobula tvarka, o prie „naminių” failų dar reik padirbėt;-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *