Šis įrašas tiems, kurie nemėgsta nei ilgai skaityti, nei ilgai gaminti, bet mėgsta užsigardžiuoti skaniais, greitais, lengvais desertais.

Rikotos ir vaisių desertas (4 asm)

1 puodelis šviežios rikotos

2 apelsinai

8 braškės (arba kitokie sezoniniai vaisiai ar uogos)

2 šaukštai pistacijų riešutų, stambiai sukapotų

2 šaukštai skysto medaus

Šį desertą galima pateikti nedidelėse taurėse arba viskiui skirtose stiklinėse.

Paruošiame apelsinus: nupjauname abu galus kartu su trupučiu minkštimo. Apelsiną pastatome ant vienos iš nupjautų paviršių ir labai aštriu peiliu rėžiame žievę kartu su baltu jos sluoksniu per visą apelsino ilgį. Taip nulupame visą vaisių. Supjaustome plonais griežinėliais.

Į kiekvieną deserto indo dugną įdedam po 1/4 rikotos sūrio. Ant viršaus dedame po keletą apelsino griežinėlių, po porą braškių ar kitokių uogų. Ant viršaus užvarviname medaus ir pabarstome pistacijų riešutais.

 

Komentarų apie "Rikotos ir vaisių desertas": 4

  1. Nida:

    Pritariu, Joana, šviežios pistacijos – dalykas, kurį pirmą kartą gyvenime paragavau šiuose kraštuose. Beje, Libane. Gardumas – neišpasakytas… Bet šiam receptui naudojau paprastas lukštentas pistacijas (aišku, nesūdytas ir nekeptas).

  2. Joana:

    o man labiau seileteki sukelia sviezios pistacijos 🙂
    tokiu Lietuvoje nei su ziburiu nerasi 🙂

  3. Nida:

    Mindaugai ir visi kiti, dovanokit, kad erzinu su tais šviežiais vaisiais… Ir man pačiai braškės sausį nelabai dera. Kažkaip net skonis jų ne toks, koks būtų, jei mėnuo vadintųsi liepa arba birželis. Bet yra kaip yra. Braškių sezonas čia prasideda “šaltuoju metų laiku”. O kadangi jų šaltasis prilygsta su mūsų šiltajam, tai taip ir gaunasi. Na, gal šį receptą panaudosite kaip idėją ateičiai?:)

  4. Mindaugas:

    Nida, pamatyti žiemą šv. vaisių desertą (Izraelyje tai normalu), man taip sopa, jog … 🙁 Pavydas apima taip.. Vis bandau prisilaikyti vien prie sezoninių produktų, bet žinai kaip būna? 😉

    Gardus tavo desertas! 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.