Kad tik spėčiau iškepti visus suplanuotus kepinius su rabarbarais, iki pasibaigiant jų sezonui:) Kiekvieną ketvirtadienį prisiperku glėbį rabarbarų, ir laukiu savaitgalio, kad visi namai pakviptų pyragais:) 

Tų rabarbarų universalumas yra beribis! Panašiai kaip obuolių – ir džemams jie tinkami, ir puriems minkštiems pyragams, ir tartoms, ir šarlotėms… Rabarbarus labai smagu kepant pamaišyti su braškėmis, abiejų sezonas paprastai persidengia. Pas mus braškės dar neįsibangavo (yra tik atvežtinių arba dar labai brangių išaugintų šiltnamiuose Lietuvoje), tad su tais kepiniais aš dar palauksiu:) O štai šiam savaitgaliui jums paruošiau dvigubą siurprizą: ir kepinį, ir video medžiagą, kaip tą kepinį iškepiau:) Filmavau procesą LRT laidai Šeštadienio labas rytas, laidoje reportažas sutrumpintas ir sumontuotas, o štai su jumis galiu pasidalinti ir tikra savo pačios kurto video premjera (recepto video žiūrėti ČIA) Tiesa, nepamatysite pačios pabaigos, batonėlių supjaustymo, bet tą veiksmą jūs galėsite padaryti ir patys, neabejoju:) O aš pateikiu jau supjaustytų ir valgyti paruoštų nuotraukas, ir, aišku, rašytinį receptą!!

Traškūs ir maistingi batonėliai su rabarbarais, degintu sviestu ir avižiniais dribsniais
Rabarbarų batonėliai su riešutais – puikus užkandis iškyloms!
Print Recipe
Batonėliai su riešutais ir rabarbarais
Gardūs batonėliai su riešutais, avižiniais dribsniais ir gaiviu rabarbarų džemu
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 60 min
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Rabarbarų džemui
Pagrindui
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Paruošimo laikas 20 min
Cook Time 60 min
Porcijų skaičius
vnt
Ingredientai
Rabarbarų džemui
Pagrindui
Instrukcijos
  1. Pradėkite nuo džemo: nedideliame puode sumaišykite citrinos (ar kito citrusinio vaisiaus, kurį naudojate) žievelę ir sultis, suberkite cukrų, vanilę ir druską, užkaiskite. Pakaitinkite apie minutę, kol masė ims putoti ir cukrus bus ištirpęs. Sudėkite rabarbarus (atidėkite į šalį ¼ stiklinės pjaustytų rabarbarų), ir užvirinkite. Virkite pamaišydami apie 10-12 min., kol rabarbarai suglebs, o džemas sutirštės. Išjunnkite ugnį ir suberkite atidėtus rabarbarus, viską išmaišykite. Atvėsinkite. Džemą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Išklokite kvadratinę kepimo formą (20x20cm) pergamentiniu popieriumi, iškišdami jį per kraštus. Visą paviršių ištepkite (išpurkškite) riebalais - šis desertas kepant mėgsta prilipti!
  3. Riešutus suberkite į skardelę ir pakepinkite orkaitėje apie 5-8 minutes, kol pradės švelniai kvepėti ir ruduoti. Išimkite ir sukapokite peiliu. Kol riešutai kepa, pasigaminkite degintą sviestą: sudėkite sviesto gabalėlius į mažą puodą ir užkaiskite. Sviestas suputos, tada po maždaug 5 minučių ims ruduoti. Nepalieskite iš akių, nepražiopsokite šio momento, nes sviestas taip pat greitai gali ir sudegti. Nukelkite nuo ugnies ir perpilkite į karščiui atsparų indą, kad sviestas nuustotų ruduoti. Nepamirškite supilti ir rudų tirščių.
  4. Dubenyje sumašykite avižinius dribsnius su miltais, cukrumi, druska ir soda. Suberkite smulkintus riešutus ir juos taip pat įmaišykite. Supilkite degintą sviestą, nuolat maišydami visuus ingredientus mentele, kad visi jie gerai pasidengtų riebalais, o suspaudus ranka susiklijuotų.
  5. Maždaug 3 stiklines paruoštos masės suberkite į skardą. Rankomis tvirtai suplokite, paskirstydami šią masę per visą skardos plotą vienodu sluoksniu. Sudėkite ant šio pagrndo džemą, palikdami kraštuose vietos (kad mažiau degtų kepdamas, prisilietęs prie skardos krašto), ir ant viršaus užberkite likusius trupinius.
  6. Kepkite apie 40-45 min., pasukdami skardą vis kita kryptmi, jei kuris nors kraštas kepa labiau. Iškepusi masė turi būti sukietėjusi ir gražiai apskrudusi. Išimmkite iš orkaitės, leiskite atvėsti skardoje. Atvėsusį kepinį išimkite iš kepimo skardos ir supjaustykite į 16 gabalėlių (pjaustyti bus lengviau, jei kepinį kelias valandas palaikysite šaldytuve).
Pastabos

Jei turite, galite į džemą įdėti 3 kinrožės žiedus (hibiscus) - ji suteiks džemui ryškesnę raudoną spalvą. Išvirus džemą, ją išimkite ir išmeskite. 

Recepto šaltinis - Bon Apettit magazine.

Komentarų apie "Riešutų ir avižinių dribsnių batonėliai su rabarbarais": 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.