Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 300 g miltų
- žiupsnis druskos
- 50 g sviesto supjaustyto gabaliukais
- 3 kiaušinio tr
- 100 g grietinės riebesnės
- 1 nutarkuotos laimo žievelės (arba citrinos žievelė)
- 2 šaukštai laimo sulčių (arba citrinos sulčių)
- 2 šaukštai romo (arba degtinės)
- aliejaus skrudinimui
- cukraus pudros patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Dideliame dubenyje arba kombaino inde sumaišykite miltus ir druską. Sudėkite sviestą ir rankomis arba kombainu išmaišykite, kol gausis riebi biri masė.
- Sudėkite kiaušinio trynius, grietinę, laimo sultis ir žieveles, romą, ir viską suminkykite iki vientisos gana kietos, bet elastingos masės. Susukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui vėsioje vietoje.
- Plonai iškočiokite tešlą (0,3-0,5cm) is supjaustykite ilgomis 2-3 cm juostomis. Tas juostas padalinkite į maždaug 5-6 cm ilgio juosteles, viduryje padarykite įpjovą ir per ją pernerkite vieną iš juostos galų.
- Įkaitinkite aliejų skrudinimui iki 180C. Aliejaus turėtų būti apie 4-6 cm nuo indo dugno. Dėkite žagarėlius, neperkraudami, dalimis, ir skrudinkite kol gražiai paruduos abi pusės. Išimkite ir leiskite susigerti riebalų pertekliui ant popierinio rankšluosčio.
- Patiekite pabarstę cukraus pudra.