Print Recipe
Žagarėliai
Nostalgiški trapūs skrudinti sausainėliai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame dubenyje arba kombaino inde sumaišykite miltus ir druską. Sudėkite sviestą ir rankomis arba kombainu išmaišykite, kol gausis riebi biri masė.
  2. Sudėkite kiaušinio trynius, grietinę, laimo sultis ir žieveles, romą, ir viską suminkykite iki vientisos gana kietos, bet elastingos masės. Susukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui vėsioje vietoje.
  3. Plonai iškočiokite tešlą (0,3-0,5cm) is supjaustykite ilgomis 2-3 cm juostomis. Tas juostas padalinkite į maždaug 5-6 cm ilgio juosteles, viduryje padarykite įpjovą ir per ją pernerkite vieną iš juostos galų.
  4. Įkaitinkite aliejų skrudinimui iki 180C. Aliejaus turėtų būti apie 4-6 cm nuo indo dugno. Dėkite žagarėlius, neperkraudami, dalimis, ir skrudinkite kol gražiai paruduos abi pusės. Išimkite ir leiskite susigerti riebalų pertekliui ant popierinio rankšluosčio.
  5. Patiekite pabarstę cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.