Print Recipe
Wallenbergo kepsniai
Minkštučiai maltos veršienos kepsniai pagal garsiausios Švedijos šeimos receptą. Beje, šiems kepsniams, sako, tiktų ir žvėriena (stirniena, elniena), mat mėsa gali būti labai neriebi, o sultingumas suteikiamas sumaišant ją su kiaušinio tryniais ir su grietinėle
Course Main Dish
Virtuvė Skandinavijos
Raktažodis malta mėsa
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Skandinavijos
Raktažodis malta mėsa
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Maltą mėsą sumaišykite su grietinėle (kurią prieš tai galite išplakti iki lengvų putų - taip bus lengviau formuoti kotletus iš gana skystos masės), su kiaušinio tryniais ir druska bei pipirais. Šią masę įdėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Taip masė sukietės, bus lengviau su ja dirbti.
  2. Didelę keptuvę įkaitinkite ir joje ištirpinkite sviestą (sviesto turėtų būti daug, kad kepsniai beveik "virtų" svieste). Į didelę lėkštę suberkite džiūvėsius. Formuokite kepsnius šlapiomis rankomis, apvoliokite juos džiūvėsiuose, tada dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės-mažesnės ugnies, kol kepsniai apskrus, bet pernelyg nepatamsės. Patikrinkite ar kepsniai iškepę įsmeigdami medinį dantų krapštuką - jei iš kepsnio bėga skaidrios sultys, vadinasi jis iškepęs, jei tamsios - dar ne. Taip pat patikrinti ar kepsniai iškepę galite perpjovę vieną kepsnį pusiau.
  3. Jei jūs gaminate šiuos kepsnius didesniam kiekiui žmonių ir jie vienu metu visi netelpa į keptuvę (arba vakarienę ruošiate svečiams iš anksto), apkepinkite kepsnius svieste iš abiejų pusių trumpai, tada dėkite juos į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių 150C temperatūroje.
  4. Patiekite kepsnius su bulvių koše, pagardinta svietu, bei spanguokių arba bruknių uogiene.
Straipsnis paskelbtas Be kategorijos. Nuoroda įstraipsnį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *