Vyšnių ir balzamiko acto padaže kepta kiaulienos šoninė
Kalėdų sezonui norisi šventiškų patiekalų, tačiau ir tokių, kuriuos ruošiant nereikia įdėti pernelyg daug pastangų geriausiam rezultatui pasiekti. Šis – būtent toks!
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Laikas
2val
Porcijos Pasiruošimas
8asm 20min
Laikas
2val
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kiaulienos šoninės odelę labai aštriu peiliu įpjaukite išilgomis juostomis, padalindami visą šoninės plotą į 4 ilgas juostas. Tada įpjaukite vieną įpjovą skersai, per patį vidurį, tokiu būdu padalindami šoninės gabalą į 8 gabalėlius.
  2. Rupia druska įtrinkite visą odelės paviršių, įmasažuodami ir į įpjovas. Tada pašlakstykite šaukštu aliejaus, ir gerai įtrinkite. Paguldykite kiaulienos šoninę odele į apačią kepimo skardoje (rinkitės panašaus dydžio į tą, kokio dydžio yra jūsų mėsos gabalas. Mėsa kepdama šiek tiek susitrauks). Kepkite taip šoninę 1 valandą. Išimkite skardą su mėsa iš orkaitės ir atsargiai išsemkite visus riebalus, esančius skardoje (patogiausia lengvai pavertus skardelę išsemti šaukštu).
  3. Apverskite kiaulienos šoninę kita puse, odele į viršų. Sudėkite į kraštus perpus perpjautus šalotinius svogūnus, šalavijus, suberkite kadagio uogas, vyšnias, supilkite sultinį ir balzamiko actą. Pašaukite skardą atgal į orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių, arba kol mėsa bus minkštutė, o odelė labai traški. Patiekite su skardoje keptais svogūnais, vyšniomis ir padažu, kuris susidarys mėsai kepant.