Print Recipe
Vyšnių ir balzamiko acto padaže kepta kiaulienos šoninė
Kalėdų sezonui norisi šventiškų patiekalų, tačiau ir tokių, kuriuos ruošiant nereikia įdėti pernelyg daug pastangų geriausiam rezultatui pasiekti. Šis - būtent toks!
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 2 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kiaulienos šoninės odelę labai aštriu peiliu įpjaukite išilgomis juostomis, padalindami visą šoninės plotą į 4 ilgas juostas. Tada įpjaukite vieną įpjovą skersai, per patį vidurį, tokiu būdu padalindami šoninės gabalą į 8 gabalėlius.
  2. Rupia druska įtrinkite visą odelės paviršių, įmasažuodami ir į įpjovas. Tada pašlakstykite šaukštu aliejaus, ir gerai įtrinkite. Paguldykite kiaulienos šoninę odele į apačią kepimo skardoje (rinkitės panašaus dydžio į tą, kokio dydžio yra jūsų mėsos gabalas. Mėsa kepdama šiek tiek susitrauks). Kepkite taip šoninę 1 valandą. Išimkite skardą su mėsa iš orkaitės ir atsargiai išsemkite visus riebalus, esančius skardoje (patogiausia lengvai pavertus skardelę išsemti šaukštu).
  3. Apverskite kiaulienos šoninę kita puse, odele į viršų. Sudėkite į kraštus perpus perpjautus šalotinius svogūnus, šalavijus, suberkite kadagio uogas, vyšnias, supilkite sultinį ir balzamiko actą. Pašaukite skardą atgal į orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių, arba kol mėsa bus minkštutė, o odelė labai traški. Patiekite su skardoje keptais svogūnais, vyšniomis ir padažu, kuris susidarys mėsai kepant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *