Vištos kulšelės su bulvėmis, feta ir jogurtiniu harisos padažu
Puikus vieno puodo patiekalas, kai norisi nesudėtingos, met skanios ir maistingos vakarienės
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
45min
Ingredientai
Jogurtiniam harisos padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į kepimo skardą sudėkite bulves, svogūnus, česnako skilteles, viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais, viską gerai sumaišykite (patogiausia ranka). Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles (odele į viršų), jas patepkite likusiu šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kepkite apie 40-45 min., arba kol vištiena lengvai apskrus, o bulvės bus visiškai minkštos. Išėmę iš orkaitės viską pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite nutarkuota žievele, užberkite fetos sūrį ir petražoles.
  3. Patiekite su jogurtiniu harisos padažu (tiesiog sumaišykite jogurtą ir harisą)
Pastabos

Recepto šaltinis – Diana Henry, From the oven to the table