Vištiena su garstyčiom, grietine ir vynu
Tai ir kepto, ir kartu troškinto viščiuko receptas. Vos valanda ir ant stalo – gardi vakarienė su beveik nuliu darbo
Servings Prep Time
4asm 10min
Cook Time
60min
Servings Prep Time
4asm 10min
Cook Time
60min
Ingredients
Instructions
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Viščiuko kumpelius sudėkite į nedidelę kepimo skardą ar negilų troškintuvą (taip, kad visi gabalėliai gana tampriai gulėtų vienu sluoksniu, šalia vienas kito).
  2. Mažame dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir aliejų ir šiuo mišiniu ištepkite kiekvieną viščiuko gabalėlį iš abiejų pusių. Padėkite skardoje viščiuko gabalėlius taip, kad jie būtų odele į viršų. Pabarstykite gausiai grūstais pipirais (druskos nedėkite, pakaks tiek, kiek jos yra garstyčiose). Kitame dubenėlyje sumaišykite grietinę du susmulkintias česnakais. Šį mišinį sudėkite ant vištienos, nesistengdami kaip nors jo išlyginti, nes bekepant grietinė tirps ir subėgs į apačią. Į skardos šonus supilkite vyną.
  3. Kepkite vištieną apie 50-60 minučių, arba kol odelės apskrus, mėsa bus minkšta ir pilnai iškepusi. Išimkite iš orkaitės, viščiuko gabalėlius perkelkite į lėkštę, uždenkite aliuminio folija ir keliais virtuviniais rankšluosčiais, kad neatšaltų. Padažą iš skardos supilkite į nedidelį puodą ir virinkite, kol jo kiekis nugaruos bent trečdaliu, padažas lengvai sutirštės. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Jei pageidaujate, įdėkite sviesto.
  4. Užpilkie kepto viščiuko gabalėlius padažu, pabarstykite petražolėmis. Patiekite su norimu garnyru ir salotomis.
Recipe Notes

Recepto šaltinis – D. Henry, From Oven to The Table