Print Recipe
Viščiukas acto padaže
Neįprastai skambantis, tačiau nuostabaus skonio klasikinis prancūziškas vištienos patiekalas. Viščiukas troškinamas balto vyno ir acto padaže, gardinamas peletrūnais ir grietinėle. Nekeiskit ingredientų, tiesiog viską darykit taip, kaip parašyta. Šis patiekalas jus maloniai nustebins, pamatysit.
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 70 min
Passive Time 24 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Paruošimo laikas 10 min
Cook Time 70 min
Passive Time 24 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Gabalais supjaustytą viščiuką gerai pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Idealu, jei taip paruoštą vištieną paliksite sandariai uždengtame inde pastovėti per naktį šaldytuve. Jei tiek laiko neturite, pasūdykite vištieną ir palikite kambario temperatūroje bent jau valandą prieš gaminimą. Jei viščiuką laikėte šaldytuve, ištraukite jį ir palikite kambario temperatūroje bent valandą iki gaminsit.
  2. Į gilesnį dubenėlį suberkite miltus, ir apvoliokite kiekvieną viščiuko gabalėlį, nupurtykite miltų perteklių. Troškintuve įkaitinkite aliejaus tiek, kad lengvai pasidengtų visas troškintuvo dugnas. Dalimis apkepinkite viščiuko gabalėlius, pradedami nuo tos pusės, kurioje yra odelė maždaug po 4 minutes, kol gražiai apskrus. Apkepintus gabalėlius išimkite iš troškintuvo, ir dėkite kitus.
  3. Kai visi gabalėliai jau bus apkepinti, išpilkite iš troškintuvo riebalus. Įdėkite sviestą ir suberkite supjaustytus svogūnus. Šiek tiek pasūdykite ir kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai taps minkšti ir paruduos. Kuo ilgiau kepinsite, tuo svogūnų skonis bus geresnis (reiktų apie 25 min.). Tada supilkite vyną ir actą, ir gerai nugramdykite dugną, kad visi prikepę dalykai ištirptų šiame skystyje. Suberkite 1 šaukštą peletrūnų ir šiek tiek druskos. Pakaitinkite šį skystį minutę kitą, tada sudėkite atgal viščiuko gabalėlius, odėlėmis į viršų, uždenkite troškintuvą, sumažinkite ugnį iki mažos, ir palikite troškintis apie 45 minutes.
  4. Išimkite viščiuko gabalėlius iš troškintuvo ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Troškintuvą su likusiu skysčiu palikite ant ugnies, padidinkite kaitrą, supilkite grietinėlę, ir kaitinkite maišydami, kol padažas taps tirštas. Pabaigoje suberkite likusius peletrūnus. Paragaukite, ar netrūksta druskos, rūgšties, pipirų. Šiuo padažu apliekite viščiuko gabalėlius ir patiekite.

Komentarų apie "Viščiukas acto padaže": 2

  1. Nida:

    Sveiki, Jone. Dėkoju už komplimentus:)
    Peletrūnas išties toks gana deficitinis prieskonis:) Jei neturit, tiek to, galit nieko nedėti, arba pabaigoje pabarstykite petražolėmis (labai prancūziškai:)). Bet ateičiai patariu (nes ir aš taip padariau pasimokiusi iš šios situacijos, kad peletrūno kada nori negausi:)) – kai tik rasit, užsišaldykit jo saujelę (vien lapelių), šaldyti tikrai neprapuls tokiais atvejais, labai pravers.

  2. Jonė:

    Sveiki, Nida, jūsų receptai puikūs!
    Ačiū, kad dalinatės 🙂
    Norėčiau pasiteirauti, kuo būtų galima pakeisti peletrūną, nes visų produktų kaip ir turiu, tačiau šio neturiu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.