Print Recipe
Velykinė mielinė boba
Mielinis pyragas, mielinis keksas, ar mielinė boba - kaip pavadinsit, taip nesugadinsit:) Šis sviestinis mielinis purus kepinys puikiai tiks šventėms, jis nėra saldus, tačiau saldumą padidina citrininis glajus.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 25 min
Pasyvus laikas 2 val50
Porcijos
pyragas
Ingredientai
Mielinei tešlai
Citrininiam glajui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 25 min
Pasyvus laikas 2 val50
Porcijos
pyragas
Ingredientai
Mielinei tešlai
Citrininiam glajui
Procesas
  1. Visi ingredientai kepiniui turi būti kambario temperatūros. Pasiruoškite mielių įmaišą: dubenyje, kuriame minkysite tešlą (arba kombaino inde) sumaišykite mieles su 1 šaukštu cukraus, 1 šaukštu miltų ir puse kiekio šilto (40C) pieno. Palikite apie 10-15 minučių uždengę, kol gerai suputos. Jei naudojate sausas mieles, įmaišo daryti nereikia, tiesiog sumaišykite jas su miltais.
  2. Į suputojusią masę suberkite miltus ir druską, sumaišykite. Imuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną, suberkite likusį cukrų ir minkykite tešlą apie 8 minutes (naudokite kablio įrankį maišydami kombainu). Pabaigoje sudėkite po gabalėlį labai minkštą sviestą ir toliau išsukite tešlą mažiausiai 8-10 minučių, kol masė bus labai elastinga ir minkšta. Įmaišykite razinas ir apelsinų cukkatus. Uždenkite indą su tešla ir palikite pakilti apie 40-60 min., kol tešlos tūris padvigubės.
  3. Kol tešla kyla, paruoškite kepimo indą: prireiks nedidelės kekso formos (20cm skersmens). Jei turite labai didelę kekso formą, verčiau naudokite dvigubą ingredientų kiekį. Pakilusią tešlą sumaišykite (ji bus gana skysta ir lipni - tokia ir turi būti) sudėkite į kepimo formą ir palikite pakilti uždengę rankšluosčiu apie 40-60 minučių, arba kol tešlos tūris padvigubės.
  4. Kepkite 180C orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės ir apvertę formą išimkite, atvėsinkite ant grotelių.
  5. Glajui skirtą cukraus pudrą sumaišykite su keliais šaukštais citrinos sulčių, kol gausite labai glotnią masę. Pabaigoje įmaišykite cukatus. Glajumi ištepkite dar šiltą pyragą ir palikite visiškai atvėsti ir sustengti.
Pastabos

*kaip pasigaminti apelsinų cukatus namuose skaitykite čia

Recepto šaltinis - Kwestia smaku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.