Veganiškas burgeris su humusu ir baklažanu
Burgeris tiesiai nuo griliaus grotelių, kuriame nėra nei laktozės, nei mėsos. Užtai sočiai Artimųjų Rytų aromatų ir skonių:)
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
4asm 5min
Gaminimo laikas
15min
Porcijų skaičius Paruošimo laikas
4asm 5min
Gaminimo laikas
15min
Ingredientai
Patiekimui
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite griliaus groteles iki maždaug 180-200C. Supjaustytas baklažanų riekeles patepkite aliejumi ir pabarstykite druska, tada iš abiejų pusių pabarstykite Ras El Hanout prieskonių mišiniu. Klokite ant grotelių ir kepkite, kol suminkštės ir gražiai apskrus, tačiau išlaikys formą, nesuminkštės iki košės.
  2. Paruoškite burgerius patiekimui: labai trumpai ant grotelių pakaitinkite burgerių bandeles, ant apatinės bandelės dalies tepkite svogūnų džemo, tada sluoksnį humuso, pabarstykite smulkintais mėtų lapeliais, ant viršaus klokite baklažano riekelę, ant baklažano – pomidorų riekeles, tada vėl sluoksnį humuso ir dar vieną baklažano riekelę, patepkite humusu, svogūnų džemu ir pabarstę mėtų lapeliais užvožkite viršutine burgerio bandele.
  3. Jei grilio įkurti gamtoje neturėsite galimybių, baklažanus galite išsikepti ir orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 180C, skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Į skardą dėkite aliejumi išteptas ir druska bei prieskoniais pabarstytas baklažanų riekeles, ir kepkite jas apie 12 minučių, arba kol suminkštės, bet nebus pernelyg minkštos.
Recepto Pastabos

*Ras El Hanout prieskonių mišinys – Maroke, Tunise ir Alžyre plačiai paplitusi skonių kombinacija. Jo įsigyti galite Assorti, arba galite pasigaminti patys. Šį aromatingą mišinį naudokite marinatams, mėsiškiems kebabams ir troškiniams. 

**Humusą galite įsigyti Assorti, be to, kad kokybiškas ir labai skanus, jis patikimai supakuotas, tinkamas dėti į krepšį ir vežtis į gamtą.

***Man skaniausias prancūziškasis Castaing, iš Assorti.