Paruoškite aviečių užpilą: pirmiausia želatinos miltelius užpilkite vandeniu ir atidėkite į šalį, kad išbrinktų (apie 10 min).
Nedideliame puode užkaiskite avietes ir cuktų ir maišydami kaitinkite, kol avietės suglebs, paleis sultis (nereikia virti ilgai, tik kol jos suskystės ir cukrus ištirps).
Nukelkite nuo ugnies ir šią masę pertrinkite per sietelį. Kauliukus išmeskite, o sultis supilkite atgal į tą patį puodą, kuriame virėte. Sudėkite išbrinkusią želatiną, ir švelniai pakaitinkite, nuolat maišydami (tik neužvirkite!), kol želatina pilnai ištirps.
Supilkite šią aviečių užpilo masę ant putėsių sluoksnio, paskirstykite tolygiai, dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms, kad aviečių užpilas sustingtų.