Varškės, cukinijų ir kale apkepas
Ypatingai lengvai pagaminamas nesaldus apkepas, kuris tiks valgyti ir šaltas.
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
6porc 15min
Laikas
45min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę ikii 200C. Specialiu skustuku (julienne peeler*) supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis (siūlais). Jei tokio skustuko neturite, tą patį padarykite su daržovių skutikliu.
  2. Dubenyje labai švelniai sumaišykite cukinijų siūlus, mėtas, aliejų ir žiupsnelį pipirų (tik jokiais būdais neberkite druskos, antraip cukinijos pavandeniuos).
  3. Kitame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, pieną, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę, kale lapus, svogūno laiškus, įberkite druskos ir pipirų. Galiausiai į šią masę įmaišykite ¾ kiekio cukinijų mišinio. Sudėkite visą šią masę į kepimo skardą (20×25 cm) ir ant viršaus palei kepimo formos kraštus paskirstykite atidėtus cukinijų siūlus, tarsi rėmelį.
  4. Kepkite apie 45 min., arba kol apkepas gražiai apskrus. Patiekite su mėgiamais priedais – prosciutto, lašiša, salotomis.
Pastabos

*julienne peeler – tai labai naudingas virtuvės įrankis, telpantis stalčiuje šalia daržovių skutiklio. Su juo labai lengva greitai supjaustyti kietas daržoves (pvz morkas) plonomis juostelėmis salotoms arba stir fry patiekalams. 

Recepto šaltinis – Donna Hay