Print Recipe
Turkiškos picos
plonos ir traškios turkiškos picos LAHMACUN, gali būti su įvairiais įdarais -tradiciniu mėsišku, arba su špinatais ir haloumi sūriu
Course Užkandžiai
Virtuvė Turkijos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 40 min
Laikas 8 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Picų tešlai
Maltos mėsos įdarui
Špinatų ir haloumi sūrio įdarui
Course Užkandžiai
Virtuvė Turkijos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 40 min
Laikas 8 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Picų tešlai
Maltos mėsos įdarui
Špinatų ir haloumi sūrio įdarui
Procesas
  1. Mažame dubenėlyje sumaišykite mieles su cukrumi ir vandeniu, palikite šiltoje vietoje apie 10 min, kad suputotų. Kitame nedideliame dubenėlyje ar puodelyje sumaišykite jogurtą su alyvuogių aliejumi.
  2. Miltus sumaišykite su druska, padarykite viduryje duobelę, supilkite mielių mišinį ir jogurto mišinį. Suminkykite kol gausite elastingą minkštą tešlą (jei minkot kombainu, naudokite kablį tešlai minkyti, minkykite nedideliais apsisukimais apie 10-15 min). Jei reikia, įpilkite vandens (pilkite po šaukštą, kad nepadaugintumėt - tešla turi būti labai minkšta ir elastinga). Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu palikite pakilti apie 2 val, arba kol tešlos tūris padvigubės.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Padalinkite tešlą į 5 dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną maždaug 14cm diametro apskritimą. Patepkite aliejumi ir padenkite pasirinktu įdaru. Kepkite apie 6-8 min, arba kol apskrus. Patiekite karštą.
  4. Jei gaminate su mėsos įdaru: Visus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausite kuo vientisesnę masę (jei ji pernelyg biri, įpilkite alyvuogių aliejaus). Turkai šią masę kapoja aštriu peiliu, kad gautųsi tarsi pasta. Šia pasta ištepkite kiekvieną picos paplotėlį ir pašaukite kepti.
  5. Jei gaminate picas su špinatų įdaru: Špinatus nuspauskite, kad pasišalintų kuo daugiau skysčio. Tada sudėkite ant pjaustymo lentos kartu su svogūnais, česnakais, citrinos žievele, prieskoniais ir peiliu kapokite kol masė taps panaši į vientisą košę. Pabaigoje įmaišykite sūrį ir grietinę, pagardinkite druska ir pipirais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.