Turkiški raudonųjų lęšių paplotėliai köfte
Servings
6asm
Servings
6asm
Ingredients
Instructions
  1. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą ir apkepinkite svogūnusm kartu su pomidorų pasta, saldžiųjų pipiprų pasta (arba paprika) ir kuminu, kol svogūnai suminkšštės (apie 2 min). Suberkite lęšius, supilkite vandenį ir užvirinkite. Virkite ant nedidelės ugnies apie 10 min, arba kol lęšiai bus minkšti ir sugers apie 2/3 skysčio kiekio. Suberkite bulgurą, mėtas, įberkite druskos ir pipirų, sumaišykite ir palikite apie 5 min., kad skystis susigertų. Įmaišykite apie pusės citrinos sultis ir 2 šaukštus aliejaus. Išberkite masę į skardą, paskleiskite plačiai ir palikite atvėsti.
  2. Iš masės formuokite mažus apvalius arba pailgus paplotėlius ir patiekite juos kaip užkandžius, ant salotos lapo. Galite dar papildomai pašlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi patiekiant.