Print Recipe
Tuno kepsniai sezamų plutelėje su tatami padažu
Greitai iš visų pusių keptas tunas sezamų apvalkale, su klasikiniu japonišku tatami padažu
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 2 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Tuno kepsniams
Tataki padažui
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 2 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Tuno kepsniams
Tataki padažui
Procesas
  1. Įkaitinkite Big Green Egg grilį iki 260C temperatūros. Įdėkite ketaus keptuvę ir leiskite jai gerai įkaisti.
  2. Padažui skirtus ingredientyus sumaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Tuno kepsnius (kambario temperatūros) nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (taip geriau prilips aliejus, o prie aliejaus - sezamai). Iš visų pusių švelniai įmasažuokite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  4. Sezamus (jei naudojate baltus ir juodus - juos sumaišykite) išberkite į plokščią lėštę. Klokite po vieną tuno kepsnį, ir švelniai paspaudžiant išvoliokite sezamais, stenkitės, kad kuo daugiau sezamų priliptų prie kepsnio, kad pasidengtų visas plotas.
  5. Į įkaitusią keptuvę įpilkite šlaką aliejaus. Klokite tuno kepsnius, ir palikite kepti 20-30 sekundžių, uždengę grilio dangtį. Apverskite kita puse, ir vėl leiskite kepti apie 20-30 sekundžių, uždengę. Tada lygiai taip apkepinkite kiekvieną briauną - jei tunas nestovi ir griūna, arba atremkite kepsnelius vienas į kitą (ar į keptuvės kraštą) arba prilaikykite žnyplėmis kepant. Išėmę kepsnius, leiskite jiems 1-2 minutes pailsėti (geriausia, jei pridengsite folija). Tada aštriu peiliu supjaustykite tuno kepsnius išilgai raumens linijų plonytėmis juostelėmis ir patiekite su tatami padažu.
Pastabos

*Yuzu yra Japonijoje (ir Korėjoje) itin populiarus citrusinis vaisius, pasižymintis ypatingu aromatu. Yuzu sulčių būna pirkti specializuotose parduotuvėse, tačiau jį puikiai pakeičia citrinos arba laimo sultys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.