Print Recipe
Trinta vištienos ir šparagų sriuba
Tiršta, maistinga, švelnaus skonio sriuba, sukurianti komforto jausmą
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis šparagai
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Patiekalas Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis šparagai
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Instrukcijos
  1. Vištienos gabalėlius supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska. Šparagus nuplaukite, nulaužkite kotelius (jie nuluš toje vietoje, kurioje baigsis sumedėjusi dalis - tas sumedėjusias dalis išmeskite), supjaustykite gabalėliais (pasilikite kelias viršūnėles didesnes, patiekimui).
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos gabalėlius ir apskrudinkite iš abiejų pusių kol labai lengvai patamsės. Suberkite svogūnus ir toliau pakepinkite, kol svogūnai suminkštės (bet neleiskite jiems patamsėti). Suberkite bulves ir dar pakepinkite kelias minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, arba kol bulvės sumionkštės. Sudėkite šparagus ir pavirkite dar apie 4-5 minutes, arba kol šparagai suminkštės (tik nevirkit per ilgai, kad jie neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos).
  3. Išgriebkite iš puodo kelis gabalėlius vištienos ir keletą šparagų viršūnėlių, atidėkite į šalį - juos naudosite patiekimui. Visą likusią sriubą sutrinkite iki vientisos masės arba su įmerkiamu blenderiu, arba kokteilinėje. Įpilkite grietinėlės, ir pašildykite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite sriubą lėkštėse, papuošdami virtos vištienos gabalėliais ir keliais gabalėliais šparagų. Skanu su paskrudinta balta duona.
Pastabos

Įkvėpimo ieškojau Kwestia smaku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.