Print Recipe
Trapūs sausainiai su šokoladu, avižiniais dribsniais ir riešutais
Trapūs sausainiai, kurie turi savybę greitai išgaruoti nuo stalo:) Tačiau jei išsikepsite daugiau, laikykite uždarame inde mažiausiai savaitę.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Virtuviniu kombainu išsukite sviestą kartu su cukrumi iki purumo. Įmaišykite kiaušinio trynį ir vanilę, ir dar pamaišykite, kad labai gerai įsimaišytų. Suberkite (idealu, jei persijosite) miltus kartu su kepimo milteliais ir druska į sviesto masę ir atsargiai sumaišykite, tik kol susijungs ingredientai (nepersistenkit!). Pabaigoje suberkite avižinius dribsnius, pasmulkintą šokoladą (galite naudoti ir šokolado gabalėlius, skirtus kepiniams) bei pasmulkintus riešutus ir sumaišykite. Masę susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30-60 minučių (arba pasigaminkite šią tešlą iš vakaro ir laikykite šaldytuve).
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Soformuokite iš tešlos maždaug 1 šaukšto tūrio rutuliukus ir sudėliokite juos ant paruoštų skardų, palikdami didelius atstumus tarp rutuliukų, kad kepant sausainiai nesuliptų. Kepkite 12-15 minučių, arba kol gražiai patamsės. Jei norite, galite iškepusius sausainius pabarstyti trupučiu jūros druskos dribsnių. Palikite truputį praaušti skardoje, paskui išimkite iš skardos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
Pastabos

Recepto šaltinis - J. Bussuttil Nishimura, A Year of Simple Family Food

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.