Print Recipe
Tkemali
Kultinis gruziniškas padažas, tinkantis prie mėsiškų patiekalų. Kaukazo slyvaitėms sunaudoti 🙂
tkemali
Course Užkandžiai
Cuisine Kaukazo
Prep Time 30 min
Cook Time 30 min
Servings
litro
Ingredients
Course Užkandžiai
Cuisine Kaukazo
Prep Time 30 min
Cook Time 30 min
Servings
litro
Ingredients
tkemali
Instructions
  1. Į didelį puodą supilkite slyvaites, įpilkite apie stiklinę vandens ir užvirinkite. Pavirkite apie 10 minučių, per tiek laiko slyvaitės suminkštės ir lengvai galima bus pašalinti kauliukus. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad pravėstų.
  2. Pašalinkite iš slyvaičių kauliukus ir odeles (nieko tokio, jei odelių liks). Patogiausia tą daryti supilant masę į kokį stambų rėtį, ir trinant, kad per dideles skyles išbėgtų minkštimas, o rėtyje liktų kauliukai. Aš tokio neturiu, tai panaudojau tokį "tinklelį", maišelį skirtą skalbiniams skalbti. Tiesiog supyliau ir rankomis nuspaudžiau, kol maišelyje liko tik kauliukai.
  3. Užkaiskite puodą vėl, sudėkite visus išvardintus prieskonius ir susmulkintas žoles, įberkite pagal skonį druskos ir daug pipirų (padažas originaliai turi būti rūgščiai sūrus, bet aš dar pridedu cukraus, man taip skaniau:)), pavirinkite apie 5 minutes ir supilkite į iškaitintus stiklainius. Atidarius stiklainėlį, padažą reikia laikyti šaldytuve.
Recipe Notes

*Gruziniškais prieskoniais prekiauja ne viena Lietuvos parduotuvė, aš perku Assorti. Ten didžiulis pasirinkimas, labai rekomenduoju įsigyti Svanelio druskos ir sausos adžikos, tikrai panaudosite daugelyje patiekalų. O ir šiam receptui puikiai tiks, labai paryškins skonį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.