Print Recipe
Tandoori vištiena
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskoniai
Course Main Dish
Virtuvė Indijos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 2 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskoniai
Procesas
  1. Mėsą nuplaukite ir nulupkite odeles, bet palikite su kaulu - kepant su kaulu skonis bus geresnis ir mėsa išliks sultingesnė. Keliose vietose subadykite peiliu (kad marinatas lengviau įsiskverbtų)
  2. Dubenėlyje sumaišykite jogurtą su česnakais, imbierais, citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais. Visus prieskonius sudėkite į keptuvę ir kelias minutes pakaitinkite, tik labai atsargiai, kad nesudegintumėte - prieskoniai labai greitai svyla. Kai pajusite beatsiskleidžiantį aromatą, nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir suberkite į jogurto masę. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną ir gerai rankomis įmasažuokite šį mišinį į mėsą. Palikite marinuotis apie 2 valandas (kambaryje), arba geriausia - per naktį (arba ir dar ilgiau) šaldytuve, uždengtame inde.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija (bus mažiau darbo ją plaunant:)) ir įdėkite į skardą groteles (jei neturite skardos su įsidedamom grotelėm, tiks ir orkaitės grotelės, įtaisytos tiesisi virš skardos). Groteles patepkite aliejumi.
  4. Išimkite mėsą iš marinato ir sudėkite ant grotelių. Kepkite vieną pusę apie 15-20 min (patariu pradėti ta puse, kurioje buvo odelė)., tada apverskite kita puse ir vėl kepkite dar 15-20 minučių, arba kol mėsa bus pilnai iškepusi. Galite kepant patepti likusiu marinatu. Išimkite skardą iš orkaitės ir įjunkite turbo grilio rėžimą. Kai pasieks grilio temperatūrą (apie 230-240C), vėl apverskite vištieną (buvusia) odele į viršų (jei matote, kad mėsa sausoka, galite patepti šlakeliu aliejaus), pašaukite kelioms minutėms, kad gerai apskrustų. Patiekite su ryžiais ir šviežiomis kalendromis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.