Sviestinių pupelių troškinys su pomidorais
Viduržemio jūros regiono patiekalas – vegetariškas, bet sotus, nesudėtingai pagaminamas, ir skonis gerėja su kiekviena diena, pastovėjus šaldytuve:) Šį patiekalą galima gaminti ir orkaitėje, tačiau aš gaminau ant vityklės. Kiekis – 4 asmenims kaip mezė, arba dviem asmenim kaip pagrindinis patiekalas
Porcijos Pasiruošimas
4porc 5min
Laikas
45min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 5min
Laikas
45min
Ingredientai
Procesas
  1. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejaus ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir dar pakepinkite. Tada supilkite pomidorus kartu su sultimis, įberkite cukraus, raudonėlių, abi paprikas, cinamoną, 1 šaukštelį druskos ir nemažai pipirų. Uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių.
  2. Sudėkite į puodą pupeles, supilkite verdantį vandenį, įberkite dar ½ šaukštelio druskos, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite dar 30 min.
  3. Pabaigoje įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapotų petražolių (pasilikite šiek tiek patiekti) ir dar pavirinkite apie 5 minutes. Paragaukite ar netrūksta druskos, patiekite su fetos sūriu ir petražolėmis, ir su mėgiama duona.
Pastabos

Recepto šaltinis – Yasmin Khan, Ripe Figs