Print Recipe
Šventiška žuvies sriuba su baltos duonos skrebučiais
Sodraus skonio ir sodrios spalvos, tiršta ir maistinga, aromatinga šventiška žuvies sriuba. Tiks kaip šiltas užkandis ant švenčių stalo, arba nesunkus elegantiškas patiekalas vakarienei.
Course Sriubos
Cuisine Prancūzijos
Keyword žuvis
Servings
asm
Ingredients
Skrebučiams
Rouille pagardui
Žuvies sultiniui
Course Sriubos
Cuisine Prancūzijos
Keyword žuvis
Servings
asm
Ingredients
Skrebučiams
Rouille pagardui
Žuvies sultiniui
Instructions
  1. Iš nurodytų ingredientų išvirkite sultinį: į didelį puodą sudėkite žuvų kaulus, stambiai supjaustytas daržoves, ir ant labia silpnos ugnies virkite 30 min. Išvirus nukoškite per sietelį, išklotą keliais marlės sluoksniais. Sultinį galite išsivirti iš anksto, likus 3-4 dienom, laikykite šaldytuve.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite stambokais gabalėliais supjaustytas šaknines daržoves ir česnako skilteles ir kepinkite ant nedidelės ugnies apie 20 min., tik kol jos suminkštės, bet neapskrus. Sudėkite apelsino žieveles, supilkite pomidorus su visomis jų sultimis, paprikas, įmeskite lauro lapus, čiobrelius, šafraną, ir supjaustytas gabaliukais žuvies file. Trumpai pakepinkite (2-3 min), įberkite čili dribsnių, sudėkite žuvies filė ir supilkite žuvies sultinį kartu su apelsinų sultimis. Užvirinkite ir palikite troškintis 40 minučių.
  3. Kol sriuba verda, paruoškite skrebučius: įstrižai supjaustykite bagetes plonomis riekelėmis, pašlakstykite jas aliejumi ir apkepinkite orkaitėje, kol taps traškios ir kiek patamsės. Lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite abi puses česnako skiltele.
  4. Išvirusią sriubą sutrinkite blenderiu iki vientisos tirštos masės, pertrinkite per sietelį, supilkite atgal į puodą. Užkaiskite, pagardinkite druska ir pipirais. Įmeskite krevetes ir palaukite kol jos išvirs.
  5. Supilstykite sriubą į nedidelius dubenėlius, į kiekvieną įdėkite po 2 krevetes. Skrebučius aptepkite rouille padažu, įdėkite į dubenėlį su sriuba. Viską pabarstykite tarkuotu Parmezano sūriu, papuoškite žalumynais.
  6. Rouille padažas: Baltą duoną užpilkite žuvies sultiniu (arba vandeniu, jei sultinio neturite) ir palikite suminkštėti. Nuspauskite skysčio perteklių ir sudėkite išmirkytą duoną į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėkite harisą, česnakus, kiaušinio trynį. Plakdami plona srovele pilkite aliejų, kol gausite majonezo konsistencijos padažą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, aitrumo. Laikykite šaldytuve (šį padažą galite pasigaminti likus savaitei iki patiekimo, ir laikyti šaldytuve).
Recipe Notes

*Sriubai tiks jūros ešeriai, menkės, dorados ar kitokios baltos jūrinės žuvys. Geriausia, jei naudosite kelių rūšių žuvis, tačiau rinkitės tik baltas žuvis (netiks lašišos, skumbrės ir pan.) Žuvis reikės išfiletuoti, o jų ašakas, uodegas ir galvas panaudokite žuvies sultiniui virti.

Recepto šaltinis - Rick Stein, Fish & Selfish

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.