Suomiška pavasarinė lašišų sriuba
Kvapni ir maistinga, gaivi ir pavasariška lašišų sriuba. Nepagailėkite krapų – jie čia tokie pat svarbūs kaip ir pati lašiša!
Porcijos
4asm
Laikas
30min
Porcijos
4asm
Laikas
30min
Ingredientai
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu (arba keptuvėje) ištirpinkite sviestą ir jame ant silpnos ugnies kepinkite porus. Kai porai šiek tiek suminkštės įmeskite morkas ir bulves, ir toliau kepinkite.
  2. Per tą laiką, kol porai kepa, atskirame puode užkaiskite 1,25 litro (5 stiklines) vandens, įberkite druskos, ir sudėkite žuvies odas, uodegą, ašakas. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies, nukoškite, šiek tiek atvėsinkite ir nuimkite nuo kaulų lašišų mėsą, atidėkite į šalį.
  3. Į puodą su apkepintais porais ir bulvėmis su morkomis supilkite nukoštą sultinį, suberkite pusę kiekio krapų. Virkite apie 10 minučių, arba tol, kol bulvės suminkštės.
  4. Į puodą sudėkite lašišos gabalėlius, supilkite grietinėlę, suberkite kvapiuousius pipirus ir kaitinkite ant silpnos ugnies kelias minutes, tik kol lašiša bus išvirusi. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite likusius krapus.
Pastabos

Ši sriuba pašildyta dar skanesnė, nei virimo dieną, tad nesibaiminkite jei liks rytojui! Taip pat vietoje grietinėlės galite pagardinti sriubą keliais šaukštais grietinės – rūgštis su šia sriuba puikiai tinka.