Print Recipe
Spaghetti carbonara
Itališkos pastos klasika! Patiekalas vos per 15 minučių iš 5 ingredientų
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 5 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 5 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Užvirinkite didelį puodą vandens, gerai pasūdykite ir užkaiskite virti spaghetti. Virkite juos maždaug 2-3 minutėm trumpiau nei parašyta ant pakuotės.
  2. Kol spaghetti vertda, susmulkinkite šoninę. Užkaiskite didelę gilią keptuvę (arba puodą) ir apkepinkite šoninę (jei šoninė labai riebi, kai jau apskrus, nupilkite dalį riebalų, kad liktų apie 3 šaukštai, bet jei šoninė liesa, gali tekti pripilti porą šaukštų alyvuogių aliejaus kepant). Bebaigiant kepti sudėkite česnakus ir apkepinkite, kol paskleis aromatą.
  3. Dubenėlyje suplakite 3 kiaušinių trynius su 2 pilnais kiaušiniais, ir tada sumaišykite šį plakinį su parmezano sūriu. Įberkite grūstų juodųjų pipirų.
  4. Nepilnai išvirusius spaghetti nukoškite, pasilikite apie 1 stiklinę vandens, kuriame virė pasta. Suverskite pastą į keptuvę su šonine, įpilkite apie pusę puodelio vandens. Kepinkite maišydami apie 1,5-2 minutes, kol vanduo visiškai išgaruos ir pasta pabaigs virti iki tinkamos konsistencijos. Nukelkite nuo kaitros, ir supilkite į keptuvę kiaušinių plakinį. Intensyviai maišykite, leiskite kiaušiniams "apkepti", kol jie prisilies prie karštos pastos. Patiekite iškart, galite pabarstyti kapotomis petražolėmis ir dar papildomai parmezano sūriu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.