Print Recipe
Silkė pataluose
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis žuvis
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Burokėlius suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 40-60 minučių, arba kol bus visiškai minkšti. Šiek tiek pravėsinkit, nulupkit, ir kai visišikai atvės, supjaustykit mažais gabalėliais*. Atidėkite į šalį.
  2. Bulves išvirkite su lupenomis, kol taps visiškai minkštos. Šiek tiek pravėsinkit, nulupkit, ir kai visišikai atvės, supjaustykit mažais gabalėliais*. Atidėkite į šalį
  3. Silkių filė supjaustykite gabalėliais, atidėkite į šalį. Svogūną nulupkite ir kuo smulkiau supjaustykite** Obuolį nulupkite, sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite cinamonu, atidėkite į šalį. Kiaušinius susmulkinkite (galite atskirai baltymus ir trynius- taip galėsite gražiau padekoruoti)
  4. Į vieną didesnį stiklinį dubenį arba į atskiras stiklinaites sluoksniuokite ingredientus tokia tvarka: Ant pagrindo sudėkite virtas bulves, jas paspauskite, kad pilnai užsipildutų apačia. Ant bulvių dėkite silkės gabalėlius. Suberkite svogūnus. Ant svogūnų dėkite obuolius su cinamonu. Ant obuolių - burokėlius. Tada tepkite sluoksnį majonezo***, ir patį viršų papuoškite susmulkintais kiaušiniais bei žalumynais.
Pastabos

*daržoves (burokėlius, bulves) galite arba pjaustyti mažais gabalėliais, arba tarkuoti stambia tarka.

**jei labai nemėgstate šviežio svogūno, galite supjaustytą svogūną sudėti į sietelį ir perlieti verdančiu vandeniu. Tačiau tikrai nebūtina to daryti, nes salotose jo skonis labai sušvelnės, neturėtų įkyriai jaustis.

***Pastovėjęs ilgiau ant burokėlių, majonezo sluoksnis gali nusidažyti raudonai. Skoniui tai nepakenks, tik estetikai. Tad jei norite, kad užkandžio viršus būtų nenudažytas, majonezo sluoksnį ir papuošimus dėliokite prieš pat patiekimą. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.