Print Recipe
Salotos su marinuotais burokais ir ožkos sūriu
Šventiškos ir spalvingos salotos
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinuotiems burokams
Karamelizuotiems riešutams
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinuotiems burokams
Karamelizuotiems riešutams
Procesas
  1. Pasiruoškite burokų marinatą: sumaišykite vandenį, actą, medų, šalavijus ir druską su pipirais indelyje. Tradicinius burokėlius ir spalvotus burokėlius sudėkite į atskirus (geriausia stiklinius) dubenėlius, ir ⅔ marinato supilkit į raudonuosius, o trečdalį - į spalvotus. Palikite šaldytuve 2 valandas arba per naktį.
  2. Pasigaminkite karamelizuotus riešutus: sudėkite medų, druską ir riešutus į nedidelę paktuvę nepridegančiu paviršiumi ir kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 3-4 min., kol pagels. Suberkite viską ant skardelės, išklotos pergamentiniu popieriumi, ir palikite atvėsti.
  3. Kai jau būsite pasiruošę patiekti salotas, ištraukite burokėlius iš jų marinato (pasilikite 80ml marinato, ir jį sumaišykite su aliejumi - taip gausite salotų padažą. Sudėkite salotų lapus į didelę lėkštę, ant viršaus sudėkite marinuotus borokėlius, ožkų sūrio gabalėlius, ir pašlakstykite marinatu, užberkite karamelizuotais riešutais ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.