Print Recipe
Ryžių rutuliukai su brokoliais ir miso
Taip paprasta prisigminti šių rutuliukų ištisus padėklus! Skanūs jie šilti ir atvėsę, juos galima užšaldyti (iškeptus), o ryžius laisvai galima pakeisti kitokiomis virtomis kruopomis (kynva (bolivine balanda), grikiais (neskrudintais) ar kt.)
Course Užkandžiai
Cuisine Japonijos
Keyword vegetariški
Prep Time 15 min
Cook Time 20 min
Servings
asm
Ingredients
Morkų salotoms su miso
  • 1 šaukštas miso balto (shiro)
  • 2 šaukštai mirin (japoniško ryžių vyno)
  • 1 šaukštas agavų sirupo arba medaus
  • 300 g morkų supjaustytų pagaliukais arba juostelėmis
  • salotų lapelių (baby)
Course Užkandžiai
Cuisine Japonijos
Keyword vegetariški
Prep Time 15 min
Cook Time 20 min
Servings
asm
Ingredients
Morkų salotoms su miso
  • 1 šaukštas miso balto (shiro)
  • 2 šaukštai mirin (japoniško ryžių vyno)
  • 1 šaukštas agavų sirupo arba medaus
  • 300 g morkų supjaustytų pagaliukais arba juostelėmis
  • salotų lapelių (baby)
Instructions
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Dideliame puode išsukite varškę, miso ir imbierą. Sudėkite ryžius, brokolius, svogūnus, pagardinkite druska, ir viską sumaišykite.
  3. Sezamus suberkite į nedidelę lėkštutę. Rankomis iš ryžių masės formuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliokite sezamuose, ir guldykite į kepimo skardą. Visus rutuliukus pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 minutes, arba kol gražiai apskrus.
  4. Kol rutuliukai kepa, pasigaminkite morkų salotas. Dubenėlyje sumaišykite miso, miriną ir sirupą (arba medų). Sudėkite morkas bei salotų laeplius ir viską sumaišykite. Padalinkite salotas į serviravimo lėkštes ir ant jų dėkite ryžių rutuliukus.
Recipe Notes

Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.