Print Recipe
Espresso rikotos putėsiai
Tai elegantiškas ir gėdingai paprastai pagaminamas desertas, kuris patiks visiems švelnių itališkų skonių mėgėjams. Desertai su kava - tie, kuriais lengva pataikyti net išrankiausiems svečiams
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis kava
Pasiruošimas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis kava
Pasiruošimas 15 min
Pasyvus laikas 60 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Pirmiausia mažame dubenėlyje (arba puodelyje) želatinos miltelius užpilkite dviem šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti bent 10 minučių. Šviežiai padarykite puodelį espresso* ir jį iškart supilkite ant pilnai išbrinkusios želatinos. Maišykite ir įsitikinkite, kad visa želatina ištirpo. Atidėkite į šalį, kad lengvai praauštų.
  2. Rikotą sudėkite į didelį dubenį (arba kombaino indą) ir minutę kitą plakite, kad ji taptų labai kreminės konsistencijos. Atidėkite į šalį. Kitame inde iki minkštų putų suplakite grietinėlę kartu su cukrumi. Atidėkite į šalį.
  3. Kavos ir želatinos mišinį supilkite į rikotos masę ir gerai išmaišykite. Tada dalimis į rikotos mišinį dėkite plaktą grietinėlę, ir atsargiai įmaišykite ją į rikotos masę (sudėkite plaktą grietinėlę 3 dalimis).
  4. Šiuos putėsius sudėkite į serviravimo indus (tiks desertiniai dubenėliai, taurės, kavos puodeliai ar kitokie indai, kokius turite). Jei norite pateikti meniškiau, pirmiausia padėkite pagamintus putėsius valandai į šaldytuvą. Tada sukrėskite putėsių masę į konditerinę rankovę su žvaigždutės formos antgaliu, ir išspauskite masę į serviravimo indelius. Laikykite šaldytuve kol reikės patiekti. Prieš tiekiant pabarstykite šokolado drožlėmis.
Pastabos

*aš šiam desertui naudojau rūšines kavos pupeles Brazil Santa Luzia, jos itin švelnaus aromato su gerai juntamu šokolado poskoniu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.