Ravioliai su lašiša balto vyno ir sviesto padaže
Servings
4asm
Servings
4asm
Ingredients
Raviolių tešlai
Įdarui
Balto vyno ir sviesto padažui
Instructions
  1. Iš tešlai skirtų ingredientų užminkykite raviolių tešlą. Įsukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui pabringti.
  2. Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės, taps skaidrūs. Lašilą galite susmulkinti peiliu, arba kartu su kepintais svogūnais sudėti į elektrinį smulkintuvą (su S formos peiliu) ir keliais pulsuojančiais judesiais pasmulkinti. Sumaišykite likusius ingredientus kartu su susmulkinta lašiša, kepintais svogūnais (supilkite ir visus riebalus, jei jų kepinant svogūnus liko), įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Tešlą plonai iškočiokite ir suformuokite norimo dydžio raviolius su pasigamintu įdaru. Laikykite raviolius ant pabarstyto miltais paviršiaus, pridengę švariu virtuviniu rankšluosčiu, kad labai nedžiūtų. Virkite raviolius dideliame kiekyje pasūdyto stipriai verdančio vandens, kai iškils į paviršių, pavirkite apie 4-5 minutes, tada išgriebkite ir patiekite su padažu bei tarkuotu Parmezano sūriu (jei pageidaujate).
  4. Padažui nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir jame apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės, suberkite česnakus, pakepinkite dar keletą sekundžių. Suberkite miltus ir išmaišykite, kepinkite toliau, kol masė ims truputį tamsėti, pajausite riešutinį kvapą. Dalimis pilkite vyną ir kaskart intensyviai maišykite, kad neliktų miltų gumuliukų, kad padažas būtų vienalytis. Pabaigoje sudėkite likusį sviestą, įberkite druskos ir pipirų, suberkite čiobrelio lapelius, ir dar pakaitinkite apie minutę. Jei padažas pernelyg tirštas, praskieskite verdančiu vandeniu.
Recipe Notes

Receptą adaptavau iš čia