Print Recipe
Rabarbarų šarlotė
Gaivus, nesaldus pyragas, kuriame įdaro daugiau nei tešlos:) Patiks rūgštesnių kepinių mėgėjams.
Rabarbarų šarlotė
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 45 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Tešlai
Rabarbarų įdarui
Patiekalas Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Paruošimo laikas 30 min
Cook Time 45 min
Passive Time 2 val
Porcijų skaičius
asm
Ingredientai
Tešlai
Rabarbarų įdarui
Rabarbarų šarlotė
Instrukcijos
  1. Pradėkite nuo įdaro: supjaustytus rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Užkaiskite ir kelias minutes pavirkite (rabarbarai turi tik truputį suminkštėti, nesuvirti visiškai). Mažame puodelyje sumaišykite krakmolą su trupučiu šalto vandens (tik tiek, kad gautumėte tyrelę), supilkite krakmolą į puodą su rabarbarais, išmaišykite ir vėl užkaitinkite, kad sutirštėtų iki kisieliaus konsistencijos. Nukelkite nuo ugnies ir pilnai atvėsinkite.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175C, kepimo skardą (24X34cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  3. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite kiaušinius kartu su cukrumi ir plakite ant didelių apsukų apie 7-10 min., arba kol masė pasidarys puri, balkšva ir jos tūris padidės kelis kartus. Plona srovele, nesustojant plakti, supilkite pieną, tada aliejų. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, ir atsargiai šį mišinį įmaišykite į kiaušinių masę. Nepermaišykite, geriausia maišykite mentele, kad purus kiaušinių plakinys nesubliukštų, ir kad pyragas iškepęs būtų purus.
  4. Pusę tešlos kiekio supilkite į paruoštą skardą, išlyginkite paviršių ir pašaukite kepti. Kepkite apie 10-15 min., arba kol tešla mažumėlę paruduos, bus beveik iškepusi (jokiais būdais ne minkšta, ne pusiau žalia). Išimkite iš orkaitės, sudėkite rabarbarų įdarą, paskirstykite vienodai per visą skardos plotą, ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį, vėl sulyginkite paviršių, ir pašaukite kepti toliau. Kepkite apie 30 min., arba kol pyrago tešla bus pilnai iškepusi. Išimkite pyragą ir pilnai atvėsinkite, leiskite įdarui sutvirtėti.
  5. Supjaustykite pyragą gabalėliais, pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežiomis braškėmis.
Pastabos

Spauskite ČIA kad pažiūrėtumėte šio recepto video mano Youtube kanale. 

Recepto šaltinis - Moje Wypieki.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.