Print Recipe
Rabarbarų pyragas su trupiniais
Minkštas, purus iki negalėjimo, gaivus ir nesunkus, su malonia rabarbarų rūgštele. Klasika, kurios norisi turėti visada, bet kokiai progai, ir be progos.
Course Desertai
Virtuvė Britų
Raktažodis rabarbarai, kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 1 valanda
Porcijos
Ingredientai
Trupiniams
Pyrago tešlai
Course Desertai
Virtuvė Britų
Raktažodis rabarbarai, kepiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 1 valanda
Porcijos
Ingredientai
Trupiniams
Pyrago tešlai
Procesas
  1. Visi pyrago tešlai skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros. Orkaitę įkaitinkite iki 170C temperatūros (be apipūtimo funkcijos). Paruoškite pyragui kepimo formą (25cm diametro), išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Pasigaminkite trupinių masę: visus birius ingredientus sumaišykite, tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštų galais sutrinkite, nesistengiant labai uoliai, kad susiformuotų šlapi trupiniai. Padėkite šį indą su trupinių mase į šaldytuvą kol prireiks.
  3. Kombaino inde iki minkštumo išsukite sviestą su cukrumi (užtruksite apie 8 minutes, masė turi būti balkšva ir labai puri). Muškite po vieną kiaušinį ir plakite toliau, kol tas kiaušinis visiškai įsimaišys į tešlą, tik tada muškite kitą. Įmaišykiite vanilę, ir dar minutę kitą gerai išsukite.
  4. Visus birius ingredientus - miltus, kepimo miltelius, sodą - išmaišykite tarpusavy (idealu, jei persijosite), ir labai švelniai įmaišykite į sviesto masę, tada supilkite kefyrą ir vėl itin trumpai išmaišykite. Subėrę miltus nesistenkite pernelyg ilgai tešlos maišyti, antraip pyragas iškepęs taps kietas.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą. Sulyginkite viršų ir sudėkite ant tešlos pjaustytus rabarbarus. And viršaus pabarstykite tešlos trupiniais. Kepkite apie 60 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išimkite iškepusį pyragą ir pilnai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekdami galite pabbarstyti cukraus pudra.
Pastabos

Recepto šaltinis - Food to Love

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *