Print Recipe
Rabarbarų pyragas su juodaisiais pipirais
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
Ingredientai
Tešlai
Rabarbarų įdarui
Avižų trupiniams
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
Ingredientai
Tešlai
Rabarbarų įdarui
Avižų trupiniams
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pergamentiniu popieriumi išklokite 21x21cm kvadratinę kepimo skardelę
  2. Sviestą ištirpinkite mažame puode ir kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 4 minutes, arba kol jis taps raudonmedžio spalvos, pakvips riešutais. Nukelkite nuo ugnies ir trumpai atvėsinkite.
  3. Dideliame dubenyje arba kombaino inde gerai ištrinkite kiaušinius su cukrumi, kol masė tams balkšva. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, tarkuotą apelsino (arba citrinos) žievelę ir migdolų miltus. Sumaišykite. Pabaigoje įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais ir druska, ir išmaišę supilkite į paruoštą kepimo formą.
  4. Pasigaminkite rabarbarų įdarą: sumaišykite dubenyje visus igredientus. Šį mišinį sudėkite ant paruoštos tešlos, lengvai paspausdami rabarbarus, kad įsispaustų į pagrindą.
  5. Pasigaminkite viršutinį sluoksnį: sumaišykite avižinius dribsnius su cukrumi, miltais ir druska. Paskiausia sudėkite sviesto gabaliukus. Apvoliokite šiuos sviesto gabaliukus dribsnių mišiniu, o tada greitai pirštų galiukais sumaigykit masę, kad sviestas ir avižiniai dribsniai susimaišytų, taptų tarsi stambūs trupiniai. Šią masę suberkite ant rabarbarų sluoksnio.
  6. Kepkite 35-40 min., arba kol viršus gražiai pagels, o patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą.
Pastabos

Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura, A year of simple family food

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *