Print Recipe
Rabarbarų keksas su jogurtu ir kukurūzų miltais
Labai purus, labai minkštas ir labai gardus pyragas su rabarbarais
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
asm
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Rabarbarus sumaišykite su 100g cukraus ir palikite pastovėti, sudrėkti. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepimo skardos dugną (23cm skersmens) išklokite pergamenitniu popieriumi.
  2. Elektrinio kombaino inde iki baltumo išsukite sviestą su likusiais 200g cukraus. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart įmušus vis toliau sukdami, kad kiaušinis pilnai įsikorporuotų į sviesto masę. Įpilkite vanilę ir dar gerai išsukite.
  3. Birius produktus sumaišykite dubenėlyje: miltus, kukurūzų miltus, sodą ir druska. Sumažinkite kombaino apsisukimus iki minimumo, ir pakaitomis dėkite miltų mišinį su jogurtu, pamažu įmaišant juos į masę. Tik nepermaišykite ir neperplakite, antraip pyragas bus kietas. Pabaigoje į masę suberkite cukrumi apibarsttytus rabarbarus, supilkite visą skystį, kuris atsirdao, ir cukrų, kuris nusėdo ant dugno, ir labai atsargiai mentele išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į kepimo skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite apie 60 minučių, arba tol, kol įkišę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Pastabos

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *