Print Recipe
Pyragas su obuoliais ir rozmarinais
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Keyword obuoliai
Prep Time 20 min
Cook Time 30 min
Servings
asm
Ingredients
Course Desertai
Cuisine Lietuvos
Keyword obuoliai
Prep Time 20 min
Cook Time 30 min
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Nedidelę kepimo formą (20cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Išsukite sviestą su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną muškite kiaušinį ir visąlaik plakite masę iki purumo.
  3. Migdolų miltus, miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišykite tarpusavy ir suberkite į sviesto mišinį. Švelniai išmaišykite, jokiais būdais neplakite, tik kol susijungs ingredientai. Pabaigoje sudėkite obuolius, suberkite rozmarinus, ir švelniai išmaišykite.
  4. Tešlą iškrėskite į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite apie 30 minučių (arba kol viršus apskrus, o įkišus medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą).
Recipe Notes

Šį tešlos receptą galite panaudoti kepdami ir kitokius pyragus, pvz., su kriaušėmis ir imbierais, slyvomis ir cinamonu, galite migdolų miltus pakeisti kitokių riešutų miltais - lazdyno, graikiškų, galite riešutus susmulkinti stambiau, ne iki miltų konsistencijos. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.