Print Recipe
Pusrytiniai avižinių dribsnių keksiukai su vyšniomis ir šokoladu
Būkit kūrybiški - keiskit ingredientus tokiais, kokius turite, kokie dabar sezone: vyšnias - avietėmis, mėlynėmis ar serbentais, pieną - augaliniu pienu, kefyru, klevų sirupą - medumi... Geriausia tešlą sumaišyti blenderiu, ne virtuviniu kombainu!
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksiukų kepimo formoje išdėliokite popierinius sijonėlius (priklausomai kokio dydžio jūsų keksiukai, iš šio kiekio pagaminsite 4 200ml talpos keksiukus, arba 6 150ml)
  2. Visus ingredientus, išskyrus uogas ir šokoladą, suplakite blenderiu (ingredientai čia turi susismulkinti, ne tik susimaišyti, todėl plakite arba stovinčiu blenderiu (kokteiline) arba įmerkiamu blenderiu (smulkintuvu). Tiks nebent kombaino priedas su S formos peiliu).
  3. Į šią masę rankomis atsargiai įmaišykite uogas, pasilikite keletą papuošimui keksiukų viršuje. Supilstykite masę į paruoštus keksiukų sijonėlius. Viršuje išdėliokite atidėtas uogas. Pabarstykite šokolado gabaliukais. Kepkite apie 20-30 minučių (kepimo laikas priklausys nuo uogų, kurias naudosite, ir nuo keksiukų dydžio), patikrinkite ar iškepę madiniu pagaliuku.
Pastabos

Mano keksiukai gavosi gana tamsūs - naudojau riešutų sviestą, kuris buvo su maltomis kavos pupelėmis, taip pat spalvą patamsino vyšnios ir jų sultys bei mini karamelės kubelius viršuje. Jūsų keksiukai, priklausomai nuo naudojamų ingredientų, gali gautis šviesesni, geltonesni. 

Recepto idėja -  iš Kwestia Smaku 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.