Print Recipe
Ploniausias pasaulyje rabarbarų pyragas
Itin greitai pagaminamas, labai plonos tešlos pagrindo ir daug rabarbarų įdaro
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 35 min
Porcijos
Ingredientai
Trapiam pagrindui
Rabarbarų įdarui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 35 min
Porcijos
Ingredientai
Trapiam pagrindui
Rabarbarų įdarui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo skardą (20x30cm) išklokite kepimo popieriumi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus ingredientus ir sukapokite peiliu (patogiausia tą padaryti virtuviniu kombainu, su S formos peiliu - užtruksite apie 10 sekundžių, tik kol masė taps drėgnais biriais trupiniais). Masė neturi susiklijuoti, bus tik trupiniai (kaip miltai). Viską iškrėskite į paruoštą skardą ir rankomis suplokite prie pagrindo, išlyginkite tolygiai visą paviršių.
  2. Kepkite pagrindą apie 10-12 min., arba kol lengvai paruduos.
  3. Kol pagrindas kepa, supjaustykite plonytėmis juostelėmis rabarbarus. Dubenyje labai lengvai suplakite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus ir druską, išsukite. Suberkite supjaustytus rabarbarus ir išmaišykite, kad viskas apsidengtų kiaušinių mase.
  4. Ant karšto pagrindo supilkite rabarbarus, išlyginkite paviršių tolygiai paskirstydami įdarą, ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min, arba kol viršus sutvirtės, rabarbarai lengvai apkeps. Patiekite šiltą, su ledais, arba pilnai atvėsintą, sustengusį, supjaustytą gabalėliais.
Pastabos

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.