Print Recipe
Pikantiška raudonųjų lęšių sriuba su skrudintais baklažanais
Pikantiška Artimųjų Rytų aromatais gausi tiršta ir maistinga sriuba, atstosianti ir pagrindinį patiekalą!
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Pasiruošimas 15 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Sriubai
Skrudintiems baklažanams
Patiekimui
Course Sriubos
Virtuvė Artimųjų Rytų
Pasiruošimas 15 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Sriubai
Skrudintiems baklažanams
Patiekimui
Procesas
  1. Dideliame puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų. Sumeskite svogūnus kartu su morkomis, įberkite gerą žiupsnį druskos ir kepinkite ant nedidelės ugnies apie 10-15 min., arba kol svogūnai ir morkos suminkštės, apskrus. Padidinkite ugnį, suberkite česnakus ir imbierus, ir visus prieskonius, ir pakepinkite apie 2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą. Suberkite lęšius, pakepinkite maišydami, kad lęšiai pasidengtų aromatingais priedais, tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir u-dengę virkite apie 45 minutes. Kartais pamaišyktie, kad lęšiai neprikeptų prie puodo dugno. Įspauskite citrinos sultis, ir ranminiu blenderiu susmulkinkite iki norimos konsistencijos (nebūtina susmulkinti iki visiško kremo, bet kaip patinka!). Paragaukite, ar netrūksta druskos.
  2. Kol sriuba verda, paruoškite baklažanus: mažame dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminą ir druską. Baklažanus supjaustykite apie 1,5cm gabaliukais (japoniškus baklažanus bus lengva pjaustyti, nes jie ploni ir ilgi). Nedideliame puode įkaitinkite apie 2cm aliejaus. Apvoliokite kiekvieną baklažano gabalėlį miltuose, nupurtykite perteklių ir dėkite į karštus riebalus (dalimis). Išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą, kad susigertų riebalų perteklius.
  3. Patiekite sriubą karštą, ant viršaus uždėkite jogurto, keptų baklažanų, pabarstykite riešutais, kalendromis, ir jei norisi, dar užspauskite citrinų sulčių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Pastabos

*aš naudojau 2 japoniškus baklažanus, galit pakeisti vienu nedideliu tradiciniu. Japoniški baklažanai ploni ir ilgi, jie labai tinka šiam patiekalui. Tačiau tikrai tiks ir tradicinis. 

Recepto šaltinis - Julia Busuttil Nishimura "A year of simple family food"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.