Print Recipe
Piadina - plokščia minkšta itališka duona
Minkštas plonas duonos paplotėlis, kepamas be mielių, tinka piknikams, gatvės maistui, su įvairiais priedais - kaip sumuštinis lengviems pietums
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis kepiniai, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis kepiniai, grilis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 5 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame dubenyje (patogiausia - virtuvinio kombaino, su uždėtu kablio formos įrankiu) sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, tada sudėkite minkštą sviestą, supilkite pieną ir vandenį ir užminknykite minkštą elastingą tešlą. Pasistenkite paminkyti bent 8-10 minučių, kad aktyvuotųsi glitimas. Suformuokite iš tešlos rutulį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti tešlą bent pusvalandį.
  2. Kai jūsų Big Green Egg (ar kitoks kamado tipo grilis) jau bus įkaitęs (iki maždaug 200C), uždėkite konvEGGtorių, ir ketaus plokštę** (lygiu paviršiumi), palaukite kol gerai įkais.
  3. Tešlą padalinkite į 8 dalis. Kiekiveną iškočiokite į kuo plonesnį (2mmplonumo) paplotėlį. Dėkite tešlos paplotėlį ant įkaitusios plokštės ir uždarę grilio dangtį palaukite apie minutę, kol paplotėlis iškeps, tada apverskite kita puse ir leiskite apkepti kitai pusei.
  4. Įdarykite piadinas savo pasirinktais įdarais, perlenkite perpus, patiekite perpjovę pusiau, arba į daugiau dalių. Atminkite, kad gera piadina - ta, kurioje neperkrauta pernelyg daug įdarų!
Pastabos

*tradiciškai šios itališkos duonos kepamos su taukais, tačiau šiomis dienomis dažnai taukai keičiami minknštu sviestu. Galite išmėginti kepti su alyvuogių aliejumi vietoje sviesto.

**Piadinas galite kepti ir ant picos akmens, tik palaukite, kol jis gerai įkais. 

***Jei neturite grilio, piadinas išsikepsite ir sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje (rekomenduoju ketaus). 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *