Print Recipe
Pasta su skrudintu sviestu, šalavijais ir graikiškais riešutais
Prep Time 5 min
Cook Time 15 min
Servings
asm
Ingredients
Prep Time 5 min
Cook Time 15 min
Servings
asm
Ingredients
Instructions
  1. Užkaiskite didelį puodą vandens pastai virti, gerai pasūdykite. Kai vanduo užvirs, sudėkite pastą ir virkite kaip nurodyta ant pakelio, minus apie 2 minutes (iki al dente konsistencijos).
  2. Kol pasta verda, gilioje didelėje keptuvėje (kurioje tilps ir išvirusi pasta) ištirpinkite sviestą ir kaitinkite maišydami, kol sviestas įgaus gintaro spalvą ir ims maloniai kvepėti riešutais (atsargiai, nesudeginkite sviesto, neatitraukite nuo jo akių). Įverkite žiupsnelį druskos, sumeskite šalavijo lapus ir palaukite, kol ji apksrus, taps labai traškūs. Nuikmkite keptuvę nuo ugnies.
  3. Kai pasta išvirs, nupilkite vandenį (apie samtelį vandens, kuriame ji virė, pasilikite, kad būtų kuo praskiesti padažą). Užkaiskite keptuvę su sviestu ir šalavijais, ir kai sviestas vėl užvirs, sudėkite pastą, įpilkite truputį atidėto vandens, suberkite riešutus ir viską gerai išmaišykite. Patiekite iškart, pabarstę tarkuotu Parmezano sūriu ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Recipe Notes

*patarčiau šiam patiekalui naudoti ilgą pastą - spagetti, tagliatelle ar panašią. 

Recepto šaltinis - Mimi Thorisson, Old World Italian

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.