Print Recipe
Pasta su skrudintu sviestu, šalavijais ir graikiškais riešutais
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 15 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Užkaiskite didelį puodą vandens pastai virti, gerai pasūdykite. Kai vanduo užvirs, sudėkite pastą ir virkite kaip nurodyta ant pakelio, minus apie 2 minutes (iki al dente konsistencijos).
  2. Kol pasta verda, gilioje didelėje keptuvėje (kurioje tilps ir išvirusi pasta) ištirpinkite sviestą ir kaitinkite maišydami, kol sviestas įgaus gintaro spalvą ir ims maloniai kvepėti riešutais (atsargiai, nesudeginkite sviesto, neatitraukite nuo jo akių). Įverkite žiupsnelį druskos, sumeskite šalavijo lapus ir palaukite, kol ji apksrus, taps labai traškūs. Nuikmkite keptuvę nuo ugnies.
  3. Kai pasta išvirs, nupilkite vandenį (apie samtelį vandens, kuriame ji virė, pasilikite, kad būtų kuo praskiesti padažą). Užkaiskite keptuvę su sviestu ir šalavijais, ir kai sviestas vėl užvirs, sudėkite pastą, įpilkite truputį atidėto vandens, suberkite riešutus ir viską gerai išmaišykite. Patiekite iškart, pabarstę tarkuotu Parmezano sūriu ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Pastabos

*patarčiau šiam patiekalui naudoti ilgą pastą - spagetti, tagliatelle ar panašią. 

Recepto šaltinis - Mimi Thorisson, Old World Italian

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.