Pasta su moliuskų padažu
Spaghetti alle Vongole – itin populiarus itališkos pastos receptas, dar vadinamas „pasta su baltuoju moliuskų padažu”. Prireiks vos kelių ingredientų ir labai nedaug laiko puikiam rezultatui pasiekti
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 10min
Laikas
10min
Ingredientai
Procesas
  1. Moliuskus gerai nuplaukite ir nuvalykite prilipusius nešvarumus. Jei kurios nors kriauklės atsidarę, pabarbenkite į stalvitršį: jei neužsidarė, išmeskite jas, jos gali būti netinkamos valgyti.
  2. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus didelėje keptuvėje. Suberkite moliuskus ir 1 šaukštą petražolių. Pakepinkite kelias sekundes ant didelės ugnies, supilkite vyną, tada uždenkite dangtį ir patroškinkite viską apie 3-5 minutes, tik kol kriauklės atsidarys. Nepamirškite vis pakratyti keptuvės, kad karštis pasiskirstytų vienodai.
  3. Kiaurasamčiu išgriebkite kriaukles į dubenį, išmeskite visas tas kriaukles, kurios neatsidarė. Likusias išlukštenkite, pasilikite po 3-4 kriaukles dekoracijai kiekvienai porcijai. Atidėkite jas į šalį. Skystį, kuriame virė kriauklės, perkoškite per sietelį ir atidėkite.
  4. Įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus, suberkite česnakus. Kai jie paskleis aromatą, suberkite išlukųštentus moliuskus. Pakepinkite apie minutę, tada dalimis pilkite perkoštą skystį, kuriame virė kriauklės (vis papildant, kai nugaruos esantis keptuvėje), ir pavirinkite apie 1-2 minutes. Galiausiai suberkite ir likusias petražoles ir dar pakaitinkite apie minutę, gausiai pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais.
  5. Išvirkite pastą iki al dente konsistencijos, kaip nurodyta ant pakelio (minus 1-2 min.) Vandenį pasūdykite šiek tiek mažiau, nei paprastai sūdote verdant spaghetti – moliuskai dažnai būna gana sūrūs, tad sūrumo pakaks padaže.
  6. Nusausinkite pastą ir sumaišykite su paruoštu padažu, papuoškite keliomis atidėtomis kriauklėmis ir patiekite iškart.