Print Recipe
Panettone su spanguolėmis ir pistacijų riešutais
Minkštas ir aromatingas sviestinės mielinės tešlos kepinys su džiovintomis spanguolėmis ir pistacijų riešutais
Course Desertai
Virtuvė Italian
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Italian
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, pieną ir 2 šaukštelius cukraus. Padėkite šiltoje vietoje apie 10 min., kad suputotų. Spanguoles suberkite į kitą dubenėlį (atsparų karščiui), užpilkite 1 stikline verdančio vandens ir palikite pabringti.
  2. Į didelį dubenį (geriausia - virtuvinio kombaino) sudėkite kiaušinius, vanilę, supilkite mielių mišinį, suberkite mieltus ir likusį cukrų, ir (naudodami kablį) suminkykite tešlą. Gabalėliais dėkite sviestą, kaskart įsitikindami, kad prieš tai įdėtas gabalėlis pilnai įsimaišė į tešlą.
  3. Nupilkite skystį nuo džiovintų spanguolių, ir nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Suberkite spanguoles kartu su pistacijų riešutais ir apelsino žievele į dubenį su tešla ir išsukite, kad įsimaišytų į tešlą (apie minutę). Taip paruoštą tešlą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje išaugti (tūris turėtų pandvigubėti).
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo formą ištepkite riebalais, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Iš kito pergamentinio popieriaus lakšto iškirpkite juostą, kuria galėsite iškloti formos kraštus taip, kad virš krašto popierius išsikištų (ypač jei forma nedidelė/neaukšta - Panettone paprastai kepama aukštesnių kraštų formose). Tešlą išdėkite į paruoštą kepimo formą ir padėkite dar pusvalandžiui paaugti, jau kepimo formoje, uždengus rankšluosčiu, apie 30 min.
  5. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180C. Įdėkite formą su panettone į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, arba kol vidus bus iškepęs, o viršus gražiai pageltęs. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 5 minutes, leisdami lengvai pravėsti kepimo formoje, tada išimkite pyragą iš kepimo formos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių. Galite patiekti ir šiltą, ką tik iškepusį.
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *