Print Recipe
Palija su sviesto abrikosų padažu
Didžiausia šio patiekalo sėkmė - abrikosų sviesto padažas. Jis tiks ne tik šiai žuviai, bet ir kitoms - kaptoms ant grilio, taip pat ir keptuvėje
Course Main Dish
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Palijos filė supjaustykite kepsneliais, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Įkaitinkite grilio groteles (kamado tipo grilį įkaitinkite iki 180-190C, be konvEGGtoriaus).
  2. Pasigaminkite sviesto abrikosų padažą: nedideliame puode ištirpinkite sviestą kartu su citrinų sultimis ir žievele, abrikosų džemu, česnakais, druska ir pipirais. Galite dalį druskos pakeisti sojų padažu. Padažą užvirinkite ir pavirkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 minutes maišydami, tada suberkite susmulkintų krapų ir nukelkite nuo ugnies. Paragaukite, ar netrūksta druskos, rūgšties.
  3. Žuvį grilyje pradėkite kepti odele į apačią. Pusę su odele kepkite 4-5 minutes, tada teptuku patepkite žuvies kepsnelių viršų sviesto abrikosų padažu, apverskite ir kepkite dar apie 2 minutes. Svarbiausia - neperkepkit: verčiau tegul žuvis būna šiek tiek nepilnai iškepusi, nei perkepusi. Patiekite žuvį iškart, klokite ją odele į apačią ant bulvių (arba kalafiorų, arba salierų) košės, pašlakstykite padažu ir pabarstykite krapais.
Pastabos

Žuvį šiam patiekalui galima kepti ir keptuvėje, prirreiks apie 2-3 šaukštų aliejaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.