Print Recipe
Ouolių pyragas su traškia cinamono plutele
Tai yra vienas paprasčiausių pyragų, kokius esate kepę. Pagrindinė taisyklė - jokio plakimo, jokio tešlos maišymo, jums neprireiks net virtuvinio kombaino.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, obuoliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
Ingredientai
Cinamoninei plutelei
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, obuoliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
Ingredientai
Cinamoninei plutelei
Procesas
  1. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pailgą kekso formą (mažesnę) išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų. Suberkite obuolius ir viską sumaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišykite tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakite.
  3. Suberkite birius produktus į skystus, ir šaukštu atsargiai išmaišykite, tik jokiais būdais neplakite, nepersistenkite, tik kol susijungs ingredientai. Supilkite masę į paruoštą kepimo indą.
  4. Mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą, cukrų ir cinamoną. Pirštų galiukais maigykite sviestą ir cukraus masę, kol gauste riebius trupinius. Šiuos riebius cukraus trupinius suberkite tolygiai ant tešlos, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40-45 minutes, arba kol plutelė taps traški, o pyragas pilnai iškepęs.
Pastabos

Recepto šaltinis (mano lengvai modifikuotas) - Kwestia smaku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.